Download
  • woensdag 18 oktober 2023
  • Temse
  • DAF Trucks België
 

Barry Callebaut Group ontvangt bij Garage De Plecker – Pauwels sleutels van 6 nieuwe DAF XF

Namens Barry Callebaut Group, ’s werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, ontving Logistics Manager Geert Van Gysegem onlangs de sleutels van 6 DAF XF 450 FTP van DAF-concessiehouder Garage De Plecker – Pauwels uit Steenhuffel. Hierbij werd het decennialange vertrouwen van Barry Callebaut Group in Garage De Plecker – Pauwels en DAF nogmaals bevestigd.

 
Callebaut 1
Foto van links naar rechts: Geert Van Gysegem, Logistics Manager bij Callebaut Group, Frederique Cardijn, Technical Buyer Indirect Spend ) bij Callebaut Group en Stephane Mees, Commercieel adviseur bij Garage De Plecker-Pauwels
 

Met een jaaromzet van ongeveer 8,1 miljard CHF (Zwitserse Frank) in het boekjaar 2021/22 is de in Zürich gevestigde Barry Callebaut Group 's werelds toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten - van de inkoop en verwerking van cacaobonen tot de productie van de fijnste chocolade, waaronder chocoladevullingen, decoraties en samengestelde producten. De groep heeft meer dan 65 productievestigingen wereldwijd en heeft een divers, toegewijd personeelsbestand van meer dan 13.000 medewerkers.

De Barry Callebaut Group levert aan de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven. 

In België beschikt Barry Callebaut over 4 productiesites (Wieze, Halle, Kortrijk en Malle) en heeft het in Lokeren het grootste chocolatedistributiecentrum ter wereld staan. In België zijn ongeveer 1.800 mensen tewerkgesteld.

Eigen vloot

Naast het inschakelen van externe transportbedrijven beschikt Barry Callebaut ook over een eigen vloot met trekkers en tankwagens die vanuit Wieze wordt aangestuurd door drie transportplanners en 22 chauffeurs. “Voor deze investering in de vernieuwing van onze vloot hebben de chauffeurs verschillende merken uitgetest en DAF kwam er op vlak van prijs-kwaliteit opnieuw als beste uit”, stipt Van Gysegem aan.

“Met deze nieuwe modellen trekken we meteen ook de kaart van de veiligheid. Zo vervangt de cameratechnologie de klassieke spiegels. Het was even wennen voor onze chauffeurs, maar intussen is het systeem zeer gegeerd. Ook de uitstekende ergonomie met een aangepaste chauffeursstoel met twee handvaten is een enorm voordeel”, aldus Van Gysegem. “Daarnaast zorgt de schakeltechnologie ook voor een nog betere brandstofefficiëntie met een verbruik van 25 liter diesel per 100 kilometer in plaats van de 33 liter diesel per 100 kilometer van voorheen.” Stéphane Mees van Garage De Plecker – Pauwels beaamt. “Alle trucks zijn uitgerust met de nodige veiligheidssnufjes zoals een trottoirzichtruit in het bijrijdersportier, Digital Vision System, DAF-hoekzicht camera, een achteruitrijcamera op oplegger, Predictive Cruise Control, Airbag chauffeur, City Turn Assist en een bandenspanningsbewaking.”

Uitstekende service

Het is intussen al de vierde generatie DAF Trucks die wordt ingeschakeld in de vloot van Barry Callebaut Group in Wieze. “We kunnen terugvallen op een goede samenwerking met Garage De Plecker – Pauwels. Bij hen kunnen we steeds rekenen op een uitstekende service.”


 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

 

luc-serien-round