Download
  • maandag 4 september 2023
  • Mechelen
 

Aerts trucks levert eerste twee van acht DAF XF 450 aan Wallenborn Belgium

Overtuigend op alle vlakken

Wallenborn Belgium nam onlangs twee nieuwe DAF XF 450 in ontvangst. De levering kadert in een bestelling van acht DAF XF, die door Wallenborn ingezet zullen worden op pendelritten tussen de vrachtluchthavens van Zaventem, Luik en Maastricht. De keuze voor DAF Trucks en Aerts Trucks berust op een combinatie van elementen, waarbij vooral de zuinigheid van de DAF XF en de nabije ondersteuning van Aerts Trucks voor Wallenborn doorslaggevend bleken.

 
Wallenborn-foto-1
Bert Aerts’, zaakvoerder Aerts Trucks, (rechts) overhandigt de sleutels van de eerste twee DAF XF 450 van Wallenborn aan Donald Schaap, Operations Manager Belgium van Wallenborn Belgium
 

Wallenborn Belgium, met vestigingen op Brucargo en Liège Airport, bestaat sinds 2017 en net als het moederhuis uit het Luxemburgse Munsbach, dat inmiddels al 101 jaar bestaat, legt ook het Belgische filiaal zich toe op luchtvracht. Naast 50 ritten per dag naar internationale luchthavens voor de groep, realiseert Wallenborn Belgium vooral pendelritten tussen Brussel, Luik en Maastricht. “Luchtvrachtvervoer tussen Brucargo, Liège Airport en Maastricht Aachen Airport vormt inderdaad de corebusiness van onze 25 voertuigen tellende Belgische vloot. Daarnaast transporteren wij eveneens farmaceutische producten, aerospace materiaal en high value goederen, terwijl we ons eveneens op expressvervoer toeleggen”, opent Donald Schaap, Operations Manager Belgium van Wallenborn Belgium. 

Sterke groei

Na de oprichting in 2017 kende Wallenborn Belgium een sterke groei. De activiteiten zijn in de afgelopen zes jaar meer dan vervijfvoudigd en op de twee kantoren in Bierset en Machelen werken vandaag 14 werknemers, die zich uitsluitend bezighouden met customer service en de nationale transporten van het bedrijf. “Het nationale luik van onze activiteiten speelt uiteraard een belangrijke rol in die groei. Al was het bij het begin zeker niet de bedoeling om ons op de nationale markt toe te leggen”, verduidelijkt Donald Schaap. Ondanks die initiële terughoudendheid werden de nationale activiteiten een succes. Wat ooit begon met twee oudere trucks uit de Wallenborn-vloot, groeide uit tot een wagenpark van 25 trucks. “Wij hebben door dat succes intussen zoveel vertrouwen opgebouwd binnen het familiebedrijf dat Wallenborn nog altijd is, dat wij voor het eerst de vrijheid kregen om zelf onze trucks te kiezen. Vandaar dat wij na een vergelijkende studie zelf opteerden voor DAF Trucks”, vervolgt Donald Schaap.

Trucks op maat

Het grote voordeel om zelf aan het roer te staan bij de aankoop is dat Wallenborn Belgium echt kon opteren voor trucks op maat van het werk waarvoor ze ingezet worden. Ondanks het nationale werk koos Wallenborn toch resoluut voor de ruime DAF XF cabine, uitgerust met geïntegreerde standairco, het DAF Digital Vision System inclusief de Corner View voor een optimaal zicht en verhoogde veiligheid. “Wat ook belangrijk was, is dat wij voor onze megatrailers nood hadden aan een lowdecktrekker met een koppelschotelhoogte van 1 meter. Daarnaast stelden wij toch wel enkele eisen aan de XF-cabine van onze nieuwe vrachtwagens, die vooral te maken hadden met het soort goederen dat wij vervoeren”, legt Donald Schaap uit. Hij doelt daarmee op de hoge waarde van de goederen, die toch wel tot specifieke eisen inzake veiligheid noopt. Alarmknoppen, satellietopvolging, gasdetectie, de DAF Nightlocks en een speciale vergrendeling op de deuren van de cabine, die de veiligheid van de chauffeurs moet garanderen, kwamen daarom bovenop de toch al behoorlijke hightech uitrusting van de DAF XF. Daarnaast zijn ook alle trailers voorzien van een speciale vergrendeling. 

Zuinigheid als troef

Donald Schaap geeft aan dat de keuze voor de DAF XF 450 het resultaat is van een combinatie van verschillende factoren: “Allereerst is er de verbazingwekkende zuinigheid van deze trucks, die ook bij een eerste test met de nieuwe exemplaren werd bevestigd. Een geringe verbruik op en af naar Luxemburg zou ik als echt waanzinnig durven bestempelen. Daarnaast kon DAF Trucks ons eveneens overtuigen met een correcte prijs/kwaliteitsverhouding van de uitrusting en een snelle leveringstijd. Iets wat in deze tijden evenmin evident is. Ik ben er trouwens redelijk zeker van dat Bert Aerts, zaakvoerder van Aerts Trucks, het onderste uit de kan heeft gehaald om deze hele deal op amper drie maanden rond te krijgen.” De levering van deze eerste acht trucks vormt een première binnen de meer dan 950 voertuigen tellende vloot van Wallenborn. Ook internationaal. “Dit zou uiteraard bepaalde deuren kunnen openen voor het merk, aangezien zij binnen onze vloot een perfecte benchmark krijgen, die ook door het moederhuis met argusogen gevolgd zal worden”, stelt Donald Schaap.

Locatie en service

De keuze voor de DAF FT XF 450 berust overigens niet alleen op de trekker zelf. “Als relatief kleine organisatie staat Wallenborn Belgium niet zelf in voor het onderhoud van de vloot. Wij rekenen hiervoor volop op het dealernetwerk van DAF Trucks, dat met vestigingen vlakbij de luchthaven van Luik en in Mechelen, op een boogscheut van Brucargo, voor ons ideaal gelegen is. Bovendien is DAF International Truck Service, de 24-uursservice van DAF nog steeds toonaangevend in de markt”, aldus nog Donald Schaap. De Operations Manager Belgium van Wallenborn onderstreept trouwens ook nog dat de uitleg en de ondersteuning vanwege DAF en in het bijzonder Aerts Trucks bij de levering als zeer waardevol werden beschouwd. “Wij appreciëren dit heel erg en zien dit als het perfecte begin van een succesvolle samenwerking”, concludeert Donald Schaap.

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België