DAF-Driver-challenge-1920x650px_v310

DAF Trucks België is op zoek naar de beste DAF chauffeurs van België en GH Luxemburg

De zoektocht naar de Internationale DAF Driver Champion opnieuw gelanceerd na 2 jaar on hold door Corona

 
  • dinsdag 10 mei 2022
  • Temse
  • DAF Trucks België
 

Europa en daarbuiten? De DAF Driver Challenge 2022 zal dit de komende maanden bepalen. De wedstrijd, die in meer dan 28 landen gehouden wordt, zal eindigen in een spectaculaire finale begin oktober, dan wordt gestreden om de titel “International DAF Driver Champion 2022”.

 

Een goede chauffeur stimuleert zijn truck tot maximale prestaties. Hij/zij weet hoe je een maximale prestatie haalt uit ieder druppel brandstof, en hoe je de vracht veilig en tijdig vervoert op drukke tijden. En hoe je de truck in top conditie houdt. Tegelijkertijd begrijpt een goede chauffeur de verkeersregels uitstekend, neemt ladingsveiligheid serieus en past zich makkelijk aan aan alle weer situaties en ieder voertuigtype. Met andere woorden, een excellente trucker is een echte vakman of vakvrouw.

Onderscheidende factor

De DAF Driver Challenge bestaat uit 2 rondes: het begint met de inschrijving, waarbij de chauffeur zichzelf introduceert en uitlegt waarom hij/zij een waardige deelnemer is, gevolgd door een online DAF kennistest.
Chauffeurs kunnen zichzelf inschrijven of genomineerd worden door collega’s, familie of de dealer, op https://drivers.daf.com/nl-be. 
De Belgische/Luxemburgse kampioen wordt uitgenodigd voor de internationale finale op 01 en 02 oktober op het Goodyear Testterrein in GH Luxemburg.

Peter Jacobs, onze Belgische kampioen in 2019, werd de uiteindelijke winnaar en mocht zich de “International DAF Driver 2019” noemen.
In een filmpje motiveert hij DAF chauffeurs om deel te nemen aan de nieuwe zoektocht.

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België