Download
  • dinsdag 21 juni 2022
  • Temse
  • DAF Trucks België
 

Nieuwe DAF trucks voor Tailormade Logistics

Inzetten op comfort, veiligheid en efficiëntie

In 2019 kocht het logistieke bedrijf Tailormade Logistics 25 DAF trekkers en 16 DAF vrachtwagens tot volle tevredenheid van het bedrijf, want dit jaar werden nog eens 50 trekkers van de nieuwste generatie (40 XF 430 en 10 XG 430) aangeschaft, naast 15 CF 430 vrachtwagens.

 
TML-DAF-NGD_1
 

Tailormade Logistics werd in 1996 opgericht door Bert Vandecaveye. Dankzij een duidelijke groeistrategie met oog voor duurzaamheid en een focus op klantgerichtheid en innovatie, groeide Tailormade Logistics uit tot één van de belangrijkste spelers binnen de Europese logistieke sector. Die ambitie om te groeien is er overigens nog altijd en Tailormade Logistics mikt daarbij op een groei van 20 % per jaar.

Tailormade Logistics is actief in enkele kernsectoren: automotive, fashion, FMCG en vloerbekleding.
Het bedrijf beschikt hiervoor over 400.000 m² magazijnen en een eigen vloot van 500 voertuigen, 950 trailers en 450 containers. Tailormade Logistics stelt daarbij ongeveer 1000 mensen te werk op 25 verschillende vestigingen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Bulgarije, Groot-Brittannië en Zweden.

Comfort en duurzaamheid

“Net als bij het order in 2019 is de aankoop van nieuwe DAF trekkers voor een groot gedeelte geïnspireerd op het chauffeurscomfort”, geeft Bert Vandecaveye, CEO van Tailormade Logistics aan. “Zeker met de nieuwste generatie heeft DAF op dat gebied een flinke voorsprong uitgebouwd op de concurrentie. Onze chauffeurs zijn al heel tevreden over het comfort van de cabine van de vorige generatie en dat is alleen maar verbeterd met de nieuwste XF en XG. Door het vooruitstrevend concept hebben de chauffeurs een nog beter overzicht op de weg en genieten van nog meer bedrijfsstilte en rijcomfort. Voor de veiligheid hebben we trouwens de cabines laten uitrusten met het camerasysteem ter vervanging van de spiegels en met de extra ruit in het passagiersportier. Een ander aspect voor ons is de beloofde 10 % brandstofbesparing. Dat is niet min en helpt ons in ons streven naar duurzaamheid en een lagere uitstoot. Duurzaamheid, veiligheid en comfort zijn de drie pijlers voor DAF en dat komt perfect overeen met de filosofie van ons bedrijf.”
De nieuwe trucks worden inmiddels geleverd via twee DAF dealers: TH Trucks Gent en Garage Peeters in Herentals.

HVO een stap op weg naar milieuvriendelijker voertuigen

“Op basis van eigen onderzoek zijn we er van overtuigd dat HVO momenteel de meest duurzame oplossing is”, gaat Bert Vandecaveye verder. “DAF ondersteunt ons daarbij, want alle DAF voertuigen kunnen zonder meer op 100 % HVO rijden. Met HVO op basis van afgewerkte plantaardige oliën en dierlijk restafval halen we een CO2-reductie van 89 %, 33 % minder uitstoot aan fijnstof en 9 % minder stikstof. Bovendien is er ongeveer 10 % minder brandstof nodig in vergelijking met diesel. We investeerden in 2019 in de bouw van twee HVO tankstations (één in Gent en één in Ghlin), zodat we in ons eigen bedrijf kunnen tanken. Hierdoor konden we onze emissie al aanzienlijk verlagen. Omwille van de prijs, nog altijd het dubbele van diesel, gebruiken we HVO vooral voor de kortere afstanden, niet voor alle transportopdrachten. Voor de toekomst denken we aan het mengen van HVO en diesel voor alle voertuigen en op langere termijn het gebruik van zelfgeproduceerde waterstof als brandstof en dat is dan weer een terrein waarop DAF actief is.

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België