One Eagle

One Eagle en DAF Trucks: Een succesverhaal

 
Download
  • maandag 12 december 2022
  • Temse
  • DAF Trucks België
 

One Eagle is als transportbedrijf pas actief sinds 2021 maar het bedrijf zal volgend jaar al kunnen uitpakken met een vloot van 150 trucks. DAF Trucks speelt daarbij een belangrijke rol, want One Eagle bestelde maar liefst vijftig nieuwe XF 480 FT trekkers.

 

One Eagle is het verhaal van een door trucks, transport en logistiek gepassioneerd man, die drie jaar geleden met een partner een consulting bedrijf oprichtte. Alban Frattaruolo is nog altijd even gedreven. Vanuit de consulting activiteiten voor transportondernemingen zette hij in 2021 de stap naar een eigen transportbedrijf en One Eagle was geboren.

One Eagle is gespecialiseerd in de retailsector en e-commerce en is actief in de Benelux. Dat doet het bedrijf vandaag met een vloot van een honderdtal voertuigen, waarin een belangrijke plaats is weggelegd voor DAF. Er zijn al een 60-tal DAF vrachtwagens in de vloot, waaronder 27 van de nieuwste generatie (26 XF en 1 XG).

“De keuze voor DAF is niet moeilijk,” vertelt Alban Frattaruolo. “Vooreerst zijn we zeer tevreden over de begeleiding bij de aankoop en financiering door DAF Dealer Garage De Plecker, maar wij zijn ook tevreden over het product en de service. In ons bedrijf hebben we bijzonder veel aandacht voor het welzijn van de chauffeurs. Een comfortabele cabine is zeker geen luxe, de chauffeurs brengen er toch het grootste gedeelte van de dag in door. Op dat gebied heeft DAF een goede naam en onze chauffeurs konden het comfort van het vorige XF model al waarderen. Met de nieuwe generatie heeft DAF nog een enorme stap vooruit gezet en het is dus vanzelfsprekend dat de chauffeurs tevreden zijn over de nieuwe XF en XG. Dit is echt de ruimste en comfortabelste cabine op de markt. Die goede ervaring heeft ons er trouwens toe aangezet om nog eens vijftig nieuwe XF trekkers te bestellen.”

Comfort, veiligheid en een zeer gunstig verbruik

“Niet alleen het chauffeurscomfort is voor ons belangrijk, maar ook de veiligheid van de chauffeurs zelf en de andere weggebruikers. Ook op dat vlak stelt DAF nieuwe maatstaven met zijn generatie nieuwe voertuigen. Het zichtbereik bijvoorbeeld met de lage voorruit en diep doorgetrokken zijruiten en het praktische camerasysteem dat een veel groter blikveld biedt aan onze chauffeurs. We hebben op dit gebied niet bezuinigd en bestelden de nieuwe voertuigen met het volledige arsenaal aan DAF veiligheidsitems.”

Snelle groei door onberispelijke service

One Eagle is zo snel gegroeid dankzij de service van het bedrijf en de specialisatie in onder meer e-commerce, die de jongste jaren een enorme vlucht heeft genomen, maar een zeer veeleisende sector is. Die snelle groei is te merken aan de uitbreiding van het aantal personeelsleden (meer dan 100, waaronder 96 chauffeurs) en de vloot. Eind dit jaar zal de vloot al de kaap van 100 voertuigen overschrijden en volgend jaar moeten er dat 150 worden en dat de nieuwe DAF voertuigen daarbij de voorkeur van de chauffeurs genieten, spreekt bijna vanzelf.

“Comfort en veiligheid zijn overigens niet de enige troeven van onze DAF vrachtwagens,” vult Alban Frattuolo aan. “De verbruikscijfers met de oudere voertuigen waren al uitstekend en die worden met de nieuwe voertuigen alleen maar beter. We onderhouden ons rollend materieel zelf, maar kunnen bij problemen of voor de levering van wisselstukken altijd een beroep doen op Garage De Plecker. Die samenwerking is uitstekend, net als de samenwerking met PACCAR Financial, waarop we een beroep doen om de voertuigen te financieren.”

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België