Download
  • dinsdag 5 april 2022
  • Temse
  • DAF Trucks Belux
 

DAF overhandigt de sleutels van 3 opleidingsvoertuigen aan hogescholen Karel De Grote, Thomas More en Vives

In de showroom van DAF concessiehouder Aerts Trucks in Bornem werden eind maart de sleutels van 3 DAF trucks overhandigd aan de verantwoordelijken van de opleiding voertuigtechnologie van de hogescholen Karel de Grote (Hoboken), Thomas More (Mechelen) en Vives (Kortrijk). 

 
Foto 4 Groepsfoto hogescholen crop
Foto 1: Michiel Kuijs overhandigt de sleutels van een DAF aan Dirk Demuynck van KDG uit Hoboken
 

Het partnerschap tussen DAF en de verschillende hogescholen werd opgestart in 2019 en heeft tot doel de hogescholen maximale ondersteuning te bieden in het opleiden van leerlingen in het onderhoud en de reparatie van onder andere de nieuwste generatie Euro 6-voertuigen. Hiervoor ontvingen de hogescholen naast de DAF trucks ook DAVIE diagnosetools (laptops), die educatief kunnen ingezet worden voor diverse praktijkoefeningen.

Michiel Kuijs, Algemeen Directeur van DAF Trucks België overhandigde symbolisch de sleutels: “DAF is blij en trots om de opleiding van jonge leerlingen te ondersteunen die kiezen voor een boeiende carrière in de sector van de industriële voertuigen! Eerder werden al de leerprogramma’s rond DAF kennis en vaardigheden met de hogescholen afgestemd door het DAF curriculum te integreren in deze van de hogescholen. Met dit partnership en initiatief wensen wij ook onze onafhankelijke concessiehouders optimaal te ondersteunen in de instroom van nieuwe technicians.”

De overdracht van complete trucks gebeurde in de marge van DAF’s deelname aan de vakbeurs Autotechnica, waar ook volledig werd ingezet op het enthousiasmeren van studenten en andere geïnteresseerden om te kiezen voor een job vol uitdagingen in de truck sector. 

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België