Download
  • dinsdag 25 mei 2021
 

Transport Van Praet vervoert vaccins met zes nieuwe trucks

Voor het vervoer van verschillende coronavaccins heeft Transport Van Praet zes nieuwe DAF-trekkers en twaalf nieuwe trailers aangekocht. De nieuwe voertuigen voldoen aan de hoge veiligheidseisen voor het vervoer van vaccins.

 
Van Praet Transport
 

Van Praet legt zich al enige tijd toe op farmavervoer en wordt ingeschakeld voor het transport van de vaccins van Pfizer, Moderna en Johnson & Johnson. “Dat vergde een investering in de beveiliging van trucks. We hebben ervoor gekozen om onze vloot meteen uit te breiden van 32 naar 38 trekkers”, verduidelijkt Nils Van Praet, die verantwoordelijk is voor de planning van het transportbedrijf. Verder bestaat hun eigen vloot nog uit 129 opleggers. Het bedrijf kocht de nieuwe vrachtwagens aan bij Aerts Trucks uit Bornem.

Knowhow

“Het vervoer van vaccins is op dit moment een erg kleine markt, waarin slechts drie Belgische vervoerders aanwezig zijn, maar het was erg belangrijk om die trein niet aan ons voorbij te laten gaan. Mocht er niet voldoende transportaanbod zijn, zouden onze klanten over de grens gaan shoppen, waar er wel voldoende knowhow is”, vult Van Praet aan. Hij benadrukt tegelijk dat de proactiviteit waarmee het familiebedrijf de zaken aanpakte, hen toeliet hun chauffeurs zich te laten inrijden in een toch wel specifieke sector.

Podium

Voor Transport Van Praet vormen de vaccinleveringen het perfecte podium. “Corona en zijn vaccin vormen voor ons een ideale benchmark, die ons ook echt in contact brengt met de beslissingsnemers in die ondernemingen. Iets wat in normale omstandigheden nooit was gebeurd”, geeft Van Praet aan.

Naast het farmavervoer van vrachtwagen tot bestelwegen, heeft Van Praet zich ook gespecialiseerd in voortgezet luchtvrachtvervoer over de weg, secured logistics en het aan de ‘boomende’ internetbusiness gerelateerde expresvervoer.

“Dat wij ons toespitsen op airfreightgebonden vervoer, heeft uiteraard te maken met onze ligging vlakbij Brucargo. Die specialisatie zorgde er op zijn beurt dan weer voor dat we merkten dat er heel veel farmaceutische producten en diefstalgevoelige goederen vervoerd worden, die nood hebben aan een adequate omkadering”, verduidelijkt Van Praet.

 
 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België