Download
  • dinsdag 15 juni 2021
 

Depannage Vercauteren versterkt takelwagenvloot met DAF XF 530 FAD

De Vlaamse overheid (F.A.S.T.), verzekeringsmaatschappijen, garages, transportbedrijven … al tientallen jaren doen zij een beroep op het familiebedrijf Depannage Vercauteren voor takelwerkzaamheden in het Waasland. Om zijn service in het zwaardere segment nog te vergroten, investeerde de onderneming in een DAF XF 530 FAD die uitgerust werd voor het moeiteloos takelen van vrachtwagens, trekkers, opleggers en autobussen en dit in de meest precaire omstandigheden.

 
Vercauteren 1
 

Onverslijtbaar en topservice

Ivan Vercauteren, die samen met zijn broer Stefan, zaakvoerder is van het bedrijf dat hun vader heeft opgericht, twijfelde geen moment over zijn keuze voor DAF: “We hebben hier al meer dan twintig jaar een DAF-takelwagen in dienst en zijn daar zeer tevreden over. In al die jaren hebben we slechts één set remmen en de waterpomp moeten vervangen. Een andere zeer belangrijke reden om voor DAF te kiezen is de uitstekende service van de nabijgelegen DAF-garage, Truck Trading Van den Keybus.

Net zoals Depannage Vercauteren is Truck Trading Van den Keybus al sinds de jaren zestig een vaste waarde in het Waasland. Zij bieden de klanten een dedicated DAF-service en helpen hen niet enkel letterlijk op weg, maar zorgen ervoor dat ze ook lang op de weg kunnen blijven.

Geconcipieerd voor zware takelwerken

Deze DAF XF 530 FAD is de vierde takelwagen die Depannage Vercauteren zal inzetten voor zware voertuigen. De vierasser heeft een vermogen van 530 pk, is uitgerust met een automatische versnellingsbak met 16 versnellingen, aluminium velgen en de verplichte veiligheidssystemen zoals Adaptive Cruise Control, Forward Collision warning, Voertuigstabiliteitscontrole, Aebs 3 en een ZF intarder voor een maximaal remvermogen bij  laag toerental. Het chassis werd zodanig geconcipieerd om opgebouwd te worden als depannagevoertuig.

“Voor de opbouw van zijn takelvoertuigen is Depannage Vercauteren al meer dan 30 jaar kind aan huis bij Thomas Cargo Solutions”, vertelt verkoper Dirk Van Wymeersch.

“Dit voertuig hebben wij uitgerust met de opbouw van het type Jige Mega City: een lepelinstallatie in een extra lage uitvoering met een reikwijdte van 4,6 meter en een hefvermogen van 8 ton. De Mega City heeft een hydraulische kraanarm (tot 5,5 meter) met een vermogen tot 14 ton, twee lieren van elk 24 ton en brede, hydraulische steunvoeten voor een optimale stabiliteit bij het lieren.”

De takelinstallatie wordt bediend via een proportionele radiosturing en het geheel werd afgewerkt met een op maat gemaakte bekisting voor het opbergen van alle nodige hulpstukken en materialen.

Davy De Belie, verkoper bij Truck Trading Van den Keybus: “We zijn uitermate fier dat onze service een van de belangrijkste argumenten was voor Depannage Vercauteren om opnieuw voor DAF te kiezen. Bij deze willen we hen van harte danken voor het jarenlange vertrouwen en de uitstekende samenwerking.”

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België