Download
  • maandag 9 augustus 2021
 

Overheid in Verenigd Koninkrijk kiest Leyland Trucks voor proef met elektrische trucks

Leyland Trucks zal deelnemen aan een project om vervoerders in het Verenigd Koninkrijk te helpen de overstap naar volledig elektrische trucks te maken.  In totaal zullen 20 DAF LF Electric voertuigen, alsook de benodigde laad-infrastructuur, voorzien worden van ‘data loggers’ om de ‘Government’s Department for Transport’ (DfT) te helpen de inzet van volledig elektrische truck te bevorderen. Een interactieve website zal informatie voor wel-overwogen aankoopbeslissingen leveren. Het project start deze zomer.

 
DAF LF Electric
 

Om vervoerders te helpen inzicht te krijgen in de kosten en overwegingen bij de inzet van ‘zero emission’ voertuigen, zet DfT een pro-actieve campagne op. Doel is de transportsector te ondersteunen in de transitie. Het project maakt deel uit van een reeks aan proeven op het gebied van ‘zero emission’ wegvervoer, waarvoor £20 miljoen is gereserveerd. 

Interactieve website

De praktijkproef met de elektrische voertuigen is tot stand gekozen door een proces dat uitdagingen van de overhead en ideeën vanuit de markt samenbrengt om zo innovatieve oplossingen te creëren. Leyland Trucks zal nauw samenwerken met CENEX, een vooraanstaand onderzoeksadviesbureau op het gebied van de reductie van CO2. Uitgangspunt is een interactieve website en rapportage op te stellen met data uit de dagelijkse praktijk. Daarmee kunnen zowel publieke als private vervoerders nog beter begrijpen wat de voordelen, uitdagingen en inzet-mogelijkheden zijn van ‘zero emission’ trucks. 

Leyland Trucks produceert de succesvolle DAF LF distributievoertuigen, inclusief de LF Electric die onlangs in haar moderne productiefaciliteiten in Lancashire in productie is gegaan.

Leyland Trucks zal tijdens het proefproject samenwerken met diverse eindgebruikers in de publieke sector. Zo zal de ‘National Health Service’, verspreid over het Verenigd Koninkrijk, 11 DAF LF Electric trucks inzetten voor reguliere transporttaken. De overige 9 voertuigen gaan naar verschillende locale overheden, die ze gebruiken voor het ophalen van restproducten die gerecycled kunnen worden en voor het bevoorraden van scholen.

Beste oplossingen voor ‘zero emission’ inzet

“We zijn vereerd dat we zijn geselecteerd om een sleutelrol binnen dit initiatief te vervullen”, zei Rob Lawton, projectmanager bij Leyland Trucks, “We zijn trots een leidende rol te mogen spelen op weg naar een schonere, duurzame toekomst voor het wegtransport. Onze LF Electric, alsook de CF Electric trucks vormen de beste oplossing voor ‘zero-emission’ toepassingen. De resultaten van onze partners zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de uitgebreide testprogramma’s van Leyland Trucks om zo onze leidende positie te versterken als leverancier van volledig elektrische trucks.”   

DAF Trucks ondersteunt haar programma van elektrische voertuigen met een reeks aan mobiele en vaste PACCAR laadstationssupports.

 

Downloads


 
 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België