Download
  • woensdag 28 oktober 2020
 

Verbraeken Infra verstevigt zijn vloot met twee DAF CF FAW Tridem (8x4)

Al meer dan 40 jaar klinkt het Wase Verbraeken Infra als een klok voor alles wat ondergrondse en bovengrondse infrastructuurwerken aangaat. Onlangs heeft deze marktleider twee nieuwe DAF CF FAW Tridems aangekocht, voertuigen die een hoog laadvermogen moeiteloos combineren met een grote wendbaarheid en zich ook in minder bereikbare omstandigheden laten rijden als een bestelwagen.

 
DAF CF FAW
Een van de twee DAF CF 480 FAW tridems aangeschaft door Verbraeken Infra.
 

“Onze uitstekende ervaringen met de zes DAF CF 85-voertuigen die we in 2012 hebben aangekocht, deden ons niet twijfelen om bijkomende DAF’s aan onze vloot van 160 vrachtwagens toe te voegen. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten”, aldus Davy Wymeersch, Workshop Manager bij Verbraeken Infra. “Ook de zeer goede, jarenlange service van de nabijgelegen DAF-concessiehouder, Garage Van den Keybus heeft deze beslissing mee beïnvloed.”

Opbouw op maat

“Het chassis van de voertuigen heeft een volledige opbouw op maat van Alumac gekregen”, vertelt Davy De Belie, verkoper bij Garage Van den Keybus. “Er werd een draagsysteem voor een autolaadkraan gemonteerd en een containersysteem, verder een zware vooras en een lange opbouw achteraan, vanzelfsprekend voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen.” “Omdat onze chauffeurs minder lang op de baan zijn dan een doorsnee transporteur, hebben we bij de opbouw voor een kortere cabine gekozen, vooral omdat we op die manier meer ruimte konden creëren voor de achterbouw (container + laadkraan). Niettegenstaande deze keuze, hebben onze chauffeurs toch een comfortabele en ergonomische werkplek dankzij het verzorgde interieur van de dagcabine van onze DAF CF 480 FAW Tridem”, besluit Davy Wymeersch.

Hardwerkende motoren

De vrachtwagenmotoren bij Verbraeken Infra hebben quasi evenveel stilstaande als rijdende werkuren. Een vrachtwagen die 250.000 km op de teller heeft staan, heeft eigenlijk het dubbele verwerkt. “De motoren draaien ook op de werven om de kraan en het containersysteem aan te sturen. De beide DAF CF 480 FAW Tridems van de firma Verbraeken Infra zijn uitgerust met de zeer betrouwbare en duurzame MX13 PACCAR-motor, die een vermogen van 480 pk levert en over een koppel van 2350 Nm beschikt.

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België