Tailormade-1

Tailormade Logistics trekt volop DAF- en HVO-kaart

 
Download
  • dinsdag 24 maart 2020
 

Met de levering van 25 DAF-voertuigen in 2019 en de recente bestelling van nog eens 16 DAF-distributiewagens onderstreept de Gentse logistieker Tailormade Logistics de comfortabele, energiezuinige en milieuvriendelijke troeven van DAF Trucks.

 

Tailormade Logistics werd 24 jaar geleden opgericht en is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal logistiek bedrijf, actief in drie kernsectoren: automotive, fashion (marktleider) en vloerbekleding.

De 800 medewerkers opereren vanuit 17 logistieke platformen, verspreid over België, Frankrijk, Zweden, Italië en Luxemburg.

Om de groeiende activiteiten te ondersteunen en oudere voertuigen te vervangen, kocht Tailormade Logistics het afgelopen jaar vijf bakwagens CF FA 4x2 340 pk en 20 trekkers XF 430 FT 430 pk. Enkele weken geleden volgde een bestelling van 16 CF FA 4x2 340 pk.

Chauffeurs verkiezen DAF

“De keuze voor DAF is in de eerste plaats de keuze van mijn chauffeurs”, benadrukt CEO Bert Vandecaveye. “Zij zijn zeer tevreden over het comfort van de cabine: ze hebben een beter overzicht op de weg, de wagen rijdt stiller en hij is vooral rug-vriendelijk. Een bijkomend voordeel: omdat ze graag met een DAF-truck rijden, zijn ze ook voorzichter en is er minder schade aan de voertuigen.
Op bedrijfseconomisch vlak is de technische kwaliteit van de wagens top en daarnaast zien we ook een lager verbruik dan bij de andere merken.”

Zuinig én ecologisch met DAF en HVO

Vandecaveye is al jaren op zoek naar een manier om de ecologische voetafdruk van de logistieke en transportactiviteiten zo laag mogelijk te houden. Het bedrijf was tien jaar geleden pionier met de eerste LNG-vrachtwagen in België en versterkte vijf jaar geleden de intermodale component door meer en meer wissellaadbakken per spoor te vervoeren.

“Momenteel is HVO de meest duurzame oplossing”, meent Vandecaveye na grondig persoonlijk onderzoek.

Deze derde generatie biodiesel wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en dierlijk restafval. Hydrotreated Vegetable Oil biedt enorme ecologische voordelen: een CO2-reductie van 89 %, een lagere uitstoot van fijnstof (- 33 %) en stikstof (- 9 %),en  rijdt +/- 10 % zuiniger dan gewone diesel.

Daarom investeerde Tailormade Logistics vorige maand in twee HVO-tankstations (in Gent en Ghlin) met een capaciteit van 25.000 liter.

“HVO is dubbel zo duur als diesel, dus gebruiken wij het voor die transportopdrachten waarbij het aandeel van het brandstofverbruik het kleinst is. Denk aan stadsdistributie en het voortransport van internationale opdrachten naar spoorwegterminals.

Dankzij de DAF-voertuigen kunnen wij met 100 % HVO rijden. Dit gebeurt zonder aanpassing aan het voertuig. Deze investeringen zullen ertoe bijdragen dat wij tegen 2025 onze ecologische voetafdruk met 25 % kunnen verminderen.”

 

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België