Download
  • maandag 28 december 2020
  • Eindhoven
  • DAF Nederland
 

Renewi op weg met zero-emissie DAF

Het internationale waste-to-product bedrijf Renewi, heeft de eerste DAF CF FAN (6x2) Electric besteld bij DAF Trucks Nederland.  De truck heeft een korte wielbasis van 3800mm in combinatie met een GeesinkNorba GPM IV 21H25 achterlader en is voorzien van een elektrisch aangestuurd kraakperssysteem.  De combinatie zal ingezet worden voor het inzamelen van diverse afvalstromen in de zero-emissie zones, zoals die in verschillende stadscentra vanaf 2025 worden ingesteld.

 
DAF-RENEWI-CF-Electric-Ondertekening
Meinderdjan Botman (r), Managing Director Commercial Waste Nederland Renewi, en Richard Zink (l), Directeur Marketing & Sales DAF Trucks, bekrachtigen de aankoop van de eerste DAF FAN CF Electric voor Renewi
 

In het kader van het vernieuwen en verduurzamen van het Renewi wagenpark zijn ruim 450 nieuwe DAF Euro VI voertuigen ingestroomd de afgelopen 2 jaar. De volgende stap in verduurzaming van het Renewi wagenpark is de inzet van een DAF CF Electric. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF een juiste partner. Het partnerschap komt niet alleen in uitdrukking bij de vervangbehoefte van het wagenpark van Renewi, maar ook op het productieterrein bij DAF Trucks in Eindhoven, waar Renewi al jaren de afvalstromen beheert. De nieuwe milieuzones en de nieuwe technologische ontwikkelingen, maken samen met de jarenlange partnership de keuze voor Renewi voor een nieuwe DAF CF Electric.

Geschikt voor diversiteit aan applicaties

DAF heeft vandaag zowel een geëlektrificeerde 4x2 CF trekker als een 6x2 CF bakwagen in haar  leveringsomvang, waar de 4x2 LF bakwagen medio volgend jaar zijn intrede doet. Dankzij de reikwijdte van ca. 200km en de mogelijkheid vooropbouw van een achterlader op een korte wielbasis  is de DAF CF een ideale vrachtauto voor de inzameling reinigingsdiensten in de Europese markt . “We laten hiermee duidelijk zien dat na de eerdere in dienst gestelde boven- en zijlader applicaties, DAF nu ook met de achterlader applicatie, verreweg het grootste marktaandeel in dit segment, goed kan bedienen, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager bij DAF Nederland. “Het gaat om een specifieke variëteit aan chassismogelijkheden die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel zijn achterladers met een kraakperssysteem.

02-DAF-CF-Electric-FAN-Renewi

Samenwerking van tientallen jaren

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd bij  de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. . De recycler geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra. In België is Koen Van Braeken , Key Accountmanager, de contactpersoon voor Renewi.

Duurzaamheid is een van zijn kernwaarden welke ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90% van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van ruim 170 vestigingen en is actief met een wagenpark van meer dan 2.200 voertuigen.

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

 

luc-serien-round luc-serien-round