DAF-CF-aflevering-livraison-Renewi

DAF blijft van groot belang voor renewi in verduurzaming wagenpark

 
Download
  • maandag 6 april 2020
 

Renewi, het internationale waste-to-product bedrijf, onlangs gehuldigd met de prestigieuze award “Truck Fleet Owner of The Year 2020”, heeft opnieuw een groot order geplaatst bij DAF trucks. Het gaat om 200 nieuwe DAF CF-voertuigen met verschillende opbouwsystemen waarvan de eerste exemplaren aan de recycler zijn overgedragen. Het betreft een aantal CF FAG-achterladers voor rolcontainers met kraakperssysteem bestemd voor het inzamelen van diverse afvalstromen.

 

De internationaal opererende onderneming heeft in 2018 hun eerste groot order bij DAF geplaatst. Toen ging het om 250 nieuwe CF-trucks. Het order voor 2020 is de volgende stap in verduurzaming van het wagenpark. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF de juiste partner. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de lage Total Cost of Ownership, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend.

Grote diversiteit opbouwsystemen

“Renewi heeft 200 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen welke gelijk verdeeld worden ingezet op de Belgische en Nederlandse markt. DAF blijft hiermee preferred suplier”, aldus Koen Van Braeken, Fleet Sales Manager DAF Trucks Belux. “Het gaat om een grote variëteit aan chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel van de voertuigen voor de Belgische markt betreft achterladers voor rolcontainers met een kraakperssysteem en voertuigen met een container haakarmsysteem. Het order omvat verder kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, vacuümtrekkers met sliboplegger,trekkers voor opleggers met een kipperopbouw en met een ‘walking floor’ en voertuigen voor het inzamelen en vernietigen van vertrouwelijke documenten.

Samenwerking van tientallen jaren

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Duurzaamheid is een van zijn kernwaarden welke ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90% van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in zeven landen met een wagenpark van meer dan 2.400 voertuigen.

 


Meer media


 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België