Grote toename DAF-trekkers op HVO bij SNEL Logistics Solutions

Grote toename DAF-trekkers op HVO bij SNEL Logistics Solutions

 
 

Minder dan een jaar nadat SNEL Logistics Solutions een eerste DAF-voertuig op HVO-diesel liet rijden, is een belangrijke klant volledig gewonnen voor deze circulaire brandstof. Vanaf 1 maart zullen al zijn transporten bij SNEL Logistics Solutions op 100 % HVO (blauwe diesel) rijden.

 

De bewuste klant blijft liever anoniem, maar feit is dat hij gevraagd heeft aan SNEL Logistics Solutions om vanaf vrijdag 1 maart alle transporten te laten rijden op HVO.

“Wij wachten niet op de resultaten van klimaatmarsen en politieke discussies, wij doen het gewoon”, aldus CEO Gert Snel. “Dankzij onze overschakeling op deze circulaire brandstof zetten wij samen met onze klant een bijkomende stap in de verdere vergroening van onze samenleving en bieden wij een daadwerkelijke oplossing voor het klimaat. Op jaarbasis vervangen wij 200.000 liter diesel door een circulaire brandstof, afkomstig uit afval van plantaardige vetten en oliën. Op die manier zorgen we voor een vermindering van 621.000 kg CO2, 33 % fijnstof, 9 % NOx en 24 % CO.”

Verdere vergroening bij SNEL

Voor SNEL Logistics Solutions is duurzaamheid onlosmakelijk verbonden met zijn activiteiten. Het was een van de eerste bedrijven die met een EcoCombi reed in Nederland en België, op alle voertuigen banden installeerde met een lage rolweerstand en een maximumsnelheid introduceerde van 85 km/u. Het bedrijf was tevens een van de eersten die in 2018 een Lean & Green Star behaalde en op die manier de CO2-uitstoot met maar liefst 23 % liet afnemen. Gert Snel: “Mede dankzij DAF Trucks hebben we dit kunnen realiseren. Met HVO zetten we samen met hen opnieuw een belangrijke stap in de vergroening van onze sector.”

Cradle-to-cradle

HVO (Hydro-treated Vegetable Oil) is een synthetische diesel die gegenereerd wordt uit plantaardige oliën zoals afgewerkt frituurvet, dierlijke vetten of uit houtpulp. Dit cradle-to-cradle principe, waarbij afval als grondstof wordt gebruikt, vormt een duurzame oplossing voor de klimaatproblematiek. De positieve impact op het milieu is immers enorm: - 89 % CO2, - 33 % PM, - 24 % CO en - 9 % NOx.

Alle DAF-trucks van de jongste generatie zijn geschikt om op HVO te rijden. Hiermee biedt DAF elke wegvervoeronderneming een dubbele flexibiliteit: zowel op voertuigniveau als op vlootniveau. Aangezien het voertuig geen speciale aanpassingen nodig heeft, kan de bestuurder ook gewoon diesel tanken indien er geen HVO ter beschikking is. En deze flexibiliteit geldt voor de hele vloot: alle wagens kunnen zowel met diesel, HVO als met een mengeling naar keuze rijden.

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com