Peter Jacobs

Peter Jacobs strijdt voor België tijdens de Internationale finale van de DAF Driver Challenge

 
Download
  • dinsdag 24 september 2019
  • Temse
  • DAF Trucks België
 

Chauffeur Peter Jacobs van Alders Transport uit Pelt is een van de 18 professionele chauffeurs uit heel Europa die dit weekend deelnemen aan de internationale finale van de DAF Driver Challenge in Luxemburg. De chauffeurs gaan strijden om de felbegeerde titel van chauffeur van het jaar na het winnen van de nationale DAF Driver Challenge finale eerder dit voorjaar, na diverse voorrondes.

 

Een uitstekende chauffeur is een echte ambachtsman/vrouw en verhoogt de prestaties van een truck tot een maximum. De DAF Driver Challenge zal bepalen welke vrachtwagenchauffeur de ultieme professional is. Uniek in zijn zoektocht staat de DAF Driver Challenge open voor iedereen met een vrachtwagenrijbewijs, ongeacht het merk wat hij/zij rijdt.

Peter Jacobs DAF XF FTG Alders
Chauffeur Peter Jacobs.

Onderscheidende factor 
De weg naar de finale van de DAF Driver Challenge begon eerder dit jaar met een registratie, waarna deelnemers de jury moesten overtuigen van hun vakmanschap, toewijding, vaardigheid en passie. Alleen de besten van de besten werden vervolgens uitgenodigd om te concurreren tijdens de nationale wedstrijden in heel Europa en daarbuiten. De resultaten van alle 30 nationale tests werden verzameld om 18 finalisten te bepalen, die deelnemen aan de finale dit weekend – 28 en 29 september  - op het indrukwekkende Goodyear Testterrein in Luxemburg , onder leiding van Europa's grootste autokeuringsbedrijf, DEKRA. 

'Goede chauffeurs die het beste uit vrachtwagens halen' 
Richard Zink, Directeur Marketing en Sales & Lid van de Raad van Bestuur bij DAF Trucks: “Reeds tientallen jaren produceren wij vrachtwagens die toonaangevend comfort bieden voor de bestuurder, een breed scala aan technologieën zijn ontworpen om chauffeurs dagelijks te ondersteunen. Het is echter de bestuurder die het ware potentieel van een voertuig eruit haalt. Daarom dagen we alle chauffeurs uit om hun uitstekende rijvaardigheden achter het stuur van onze uitstekende voertuigen te demonstreren.”

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België