DAF Franky fresh

Franky fresh food countert files dankzij 12 nieuwe daf lf vrachtwagens

 
  • maandag 21 januari 2019
 

Franky Fresh Food is marktleider als versleverancier van slagers, traiteurs, delicatessenzaken en zelfstandige warenhuizen. Om niet langer afhankelijk te zijn van de toenemende filedrukte op de Vlaamse wegen, besloot het Oost-Vlaamse bedrijf zijn netwerk uit te breiden met een distributiehub in Dessel. Hiervoor diende ook het wagenpark uitgebreid te worden: de versleverancier kocht recent 12 DAF LF vrachtwagens bij DAF-concessiehouder TH Trucks in Kortrijk.

 

Lokale bediening van de klant

De meer dan 8.000 verse en diepvriesproducten van Franky Fresh Food worden wekelijks aan huis geleverd via een uitgebreid eigen distributienetwerk. Tot voor kort gebeurde de belevering vanuit Wortegem (Oost-Vlaanderen) en Huizingen (Waals-Brabant), maar gezien de toenemende filedruk op de Vlaamse wegen, maakt Franky Fresh Food sinds vorig jaar gebruik van een nieuwe uitvalsbasis in Dessel. “We vermijden hierdoor de files in en rond Antwerpen”, aldus logistiek manager Koen De Clercq. “Het was niet langer efficiënt om de klanten in Antwerpen en Limburg rechtstreeks vanuit Oost-Vlaanderen te bedienen.”

Lokale service van TH Trucks

TH Trucks is een onderdeel van de TH Group, met hoofdkantoor in Hooglede, West-Vlaanderen. De onderneming werd opgericht in 1974 en treedt in België op als DAF-concessionaris met vestigingen in Oost en West-Vlaanderen, Brussel en Wallonië. “De eerste zes voertuigen voor Franky Fresh Food – type LF210FA met een capaciteit van 12 ton – werden vorig najaar geleverd en de volgende zes zijn voorzien voor deze lente. Naast een PX-5 motor van 210 pk zijn de voertuigen uitgerust met een AS Tronic versnellingsbak. Verder hebben de voertuigen een koelgroep (diepvries vooraan, koeldepartement achteraan) en een aangebouwde laadklep aan een van de deuren” specifieert Thomas Van de Veegaete.

Drie goede redenen om voor DAF te kiezen

Franky Fresh Food beschikt over een vloot van 58 eenheden en gaat voor het eerst in zee met DAF. Koen De Clercq: “Onze keuze voor DAF is ingegeven door drie belangrijke overwegingen: het uitgebreide netwerk van hun garages, de prijs-kwaliteitverhouding en het feit dat ons moederbedrijf, Willy Naessens, al jaar en dag een DAF-fan is.” De versproducent belevert ’s nachts vanuit de hoofdvestiging in Wortegem de hubs in Huizingen en Dessel, van waaruit de volgende dag de verse en diepvriesproducten via bestelwagens naar de regionale klanten worden vervoerd. “Onze chauffeurs zijn zeer tevreden over de DAF-voertuigen. Ze zijn zeer wendbaar en hebben een groot chauffeurscomfort.”

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com