Smetco CF 300 FAG 6x2 1

Smetco zet 10 nieuwe DAF-vrachtwagens in voor gedifferentieerde huisvuilophaling

 
  • maandag 16 december 2019
  • Temse
 

Het familiebedrijf Smetco staat al jarenlang in voor de reguliere inzameling van restafval, papier, karton, PMD en – sinds begin dit jaar – GFT van meer dan 155.000 inwoners in Midden-Waasland. Toen de afvalintercommunale MIWA besloot om over te schakelen naar containers in plaats van plastic zakken, besloot Smetco om 10 nieuwe vrachtwagens met weeginstallatie aan te kopen. De keuze voor DAF was voor zaakvoerder Geert Smet vanzelfsprekend.

 

DAF is dé referentie voor huisvuilophaling

Geert Smet: “Mijn grootvader, die het bedrijf in de jaren zeventig oprichtte, reed al met DAF. Het merk is immers dé referentie voor huisvuilophaling. We hebben vier jaar geleden de eerste DAF CF 300 FAG gekocht, een bakwagen 6x2 met een gestuurde voorloopas. Toen we onze vloot dit jaar moesten aanpassen om tegemoet te komen aan de nieuwe politiek van MIWA, was de keuze voor deze 6x2-combinatie snel gemaakt, en dit omwille van de hoge wendbaarheid van dit type voertuig.

Volledig op maat van het nieuwe afvalophalingsbeleid

Smetco is dé afvalspecialist in het Waasland en dit zowel voor huishoudelijk afval als voor bedrijfsafval. De vloot van Smetco bestaat uit 36 voertuigen, waarvan meer dan de helft DAF-wagens. De nieuwe wagens zijn uitgerust met ophaalsystemen die de containers wegen en op die manier kunnen ingezet worden voor de diftar (gedifferentieerd tarief: wie meer verbruikt, betaalt meer)-huisvuilophaling in Groot Sint-Niklaas. De opbouw komt van de firma Mol VDK en het weegsysteem is van het merk Sulo. Het nieuwe MIWA-beleid werpt trouwens nu reeds zijn vruchten af: er wordt beduidend minder afval aangeboden, wat ook voordelen biedt voor Smetco, aangezien zij hierdoor hun ritten naar de afvalverwerkingsinstallatie van Indaver (Antwerpen) kunnen verminderen.

Zuinig, milieuvriendelijk en comfortabel

Geert Smet: “De combinatie van deze vrachtwagen met een Allison automatische versnellingsbak levert ons alleen maar voordelen. De MX11 Paccar motor is bijzonder milieuvriendelijk en daardoor uiterst geschikt voor gebruik in de binnenstad. Het voertuig is zuinig en heeft een stille werkcabine, waardoor onze chauffeurs er zeer graag mee rijden. Wat tevens een doorslaggevende rol speelde in onze keuze was de prijs, de minimale onderhoudskost en niet te vergeten de zeer goede service van onze nabijgelegen DAF-concessiehouder in Belsele : Garage Van den Keybus.”

 

 
 
 

Downloads


 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België