Download
  • maandag 8 juli 2019
 

Antwerpse straten en parken proper met DAF

Het Antwerpse stadsbestuur heeft vorig jaar de gunning van 53 nieuwe voertuigen toevertrouwd aan DAF. De eerste van 22 huisvuilwagens zijn ondertussen afgeleverd en zullen worden ingezet voor de huisvuilophaling.

 
Antwerpse-straten-en-parken-proper-met-DAF-Foto-1
 

De gunning dateert van juni 2018 en heeft een uitvoeringsperiode van vier jaar.

De wagens zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de reinigings- en groendienst en zullen worden ingezet voor de huisvuilophaling en het proper houden van parken en plantsoenen. Deze tender gunning omvat één DAF trekker en 52 DAF vrachtwagens in zeer diverse toepassingen.

DAF concessiehouder Truck Trading Antwerpen, die de offerte heeft ingediend, kon recentelijk de sleutels overhandigen van de eerste 8 van een serie van 19 DAF LF FA 19 ton huisvuilwagens met een VDK opbouw. Later volgen nog 3 DAF CF FAN 6x2 modellen van 26 ton voor de huisvuilophaling, 5 DAF CF FAT 6x4 vrachtwagens met een containerhaaksysteem van opbouwer WAF, 1 trekker/oplegger en 2 LF FA kippers met hydraulische laadkraan, eveneens van WAF.

De resterende voertuigen, waaronder veegmachines en kleinere modellen van 12 ton MTM voor het ledigen van kleinere papiermanden in parken en plantsoenen, zullen op afroep worden geleverd.

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België