DAF Biobrandstof Truck

Primeur voor België: DAF met échte biobrandstof

Vanaf vandaag rijdt SNEL Logistic Solutions met een Nieuwe DAF CF op HVO-biodiesel. Deze duurzame brandstof wordt gemaakt van afval- en reststromen en biedt een volwaardig alternatief voor de fossiele dieselolie.

 
  • woensdag 4 april 2018
  • Temse
  • DAF Trucks België
 
 

De ecologische voetafdruk van HVO-biodiesel is indrukwekkend klein: 89 % minder CO2, 33 % minder fijnstof en 9 % minder stikstof. Bovendien hoeft er aan het voertuig geen enkele aanpassing te gebeuren om HVO te tanken. De onderhoudsbeurten en verversingstermijnen van olie blijven hetzelfde. Brandstoffen Maes heeft een exclusief contract met de producent van deze HVO-diesel en levert de brandstof ter plaatse.

Gert Snel, general manager SNEL Logistic Solutions: “We gaan gedurende drie maanden testrijden op 100% HVO met één wagen en de uitstoot vergelijken met deze van onze 147 dieselwagens en 3 LNG-voertuigen.” Snel gelooft rotsvast in HVO: “LNG is een alternatief, maar het blijft een fossiele brandstof. HVO geeft daadwerkelijk een oplossing voor het milieu.” Brandstoffen Maes zal een tank van 10.000 l ter beschikking stellen op het terrein van SNEL Logistic Solutions.
“Ook dat biedt grote voordelen. Om LNG te tanken, moeten onze voertuigen omrijden naar Veurne, de Antwerpse haven of Lokeren. Daarom zetten we ze meer in voor het vervoer naar Nederland, omdat daar het LNG-aanbod veel groter is.”

Brandstoffen Maes met hoofdzetel in Bornem is altijd al koploper geweest inzake milieuvriendelijke brandstofalternatieven: het bedrijf was een van de eerste die AdBlue en CNG ter beschikking stelde.

Zaakvoerder Dirk Maes benadrukt: “Het gaat om HVO type 2. Dit betekent dat de brandstof gewonnen wordt uit restafval en niet uit levensmiddelen. Dat was voor ons heel belangrijk. Het is de eerste commerciële toepassing van HVO in België en ik ben trots dat Brandstoffen Maes zich hiermee opnieuw kan onderscheiden van andere leveranciers.”

“Eindklanten hechten steeds meer belang aan de zuiverheid van hun volledige supply chain en met HVO is er geen discussie meer over fuel for food”, beaamt Bart Bosmans, managing director DAF Trucks Belgium/Luxemburg. “HVO biedt de wegvervoerder bovendien een dubbele flexibiliteit: zowel op voertuigniveau als op vlootniveau. Aangezien het voertuig geen speciale aanpassingen nodig heeft, kunnen onze nieuwste vrachtwagens ook gewoon diesel tanken indien er geen HVO ter beschikking is. En deze flexibiliteit geldt voor de hele vloot: alle wagens kunnen zowel met diesel, met HVO als met een mengeling naar keuze rijden.”

DAF Biobrandstof Truck
Van links naar rechts: Bart Bosmans, Gert Snel en Dirk Maes
Biobrandstof Truck Logo's

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com