• dinsdag 20 februari 2018
  • Temse
  • DAF Trucks Belux
 

100 nieuwe DAF-trekkers op weg naar S’Jegers Transport

Eerste exemplaar voor rijdende zaakvoerder

Karl S’Jegers, zaakvoerder van het Kempense familiebedrijf, kreeg onlangs zijn nieuwe DAF FT XF530 met exclusief lederen interieur overhandigd.  Een cadeautje voor zichzelf, want de gedreven ondernemer zit nog elke dag zelf achter het stuur. S’ Jegers bestelde via  DAF concessiehouder Garage Peeters uit Herentals maar liefst 100 nieuwe DAF trekkers, waarvan 20 met kipchassis, die allen nog in de loop van dit jaar worden opgeleverd.

 
SJegers
 

Karl richtte S’Jegers Transport op in 1995 en bouwde het in korte tijd uit tot een gerenommeerde internationale speler. Ook zijn zoon Ward en dochter Jolien vervoegden inmiddels het bedrijf. De activiteiten beperken  zich overigens niet enkel tot transport, want met een magazijn in Tessenderlo van maar liefst 17.000 m² biedt het complete logistieke oplossingen aan voor zijn klanten met inbegrip van de opslag van goederen. Een verdere reden voor het succes ziet Karl in zijn volgehouden keuze om vanaf het begin enkel met Belgische chauffeurs te rijden, ook wanneer dit op het eerste zicht vanuit concurrentieel oogpunt onverstandig leek. ‘Geen chauvinisme maar een principieel engagement als ondernemer en werkgever in een land en regio. Een duurzame keuze die uiteindelijk zijn vruchten afwerpt.’      

 

“De nieuwe DAF XF530 Super space cabs zullen deels onze bestaande capaciteit vervangen, maar ook tegemoetkomen aan de groeiende trafieken”,vervolgt Karl. “Ons wagenpark telt momenteel 250 trekkers die in heel West-Europa rondrijden, met de nieuwe order worden er dat binnenkort dus 300”. Het wagenpark van S’Jegers Transport telt verder nog 1.000 trailers, waarvan 250 huif- en frigotrailers en 750 containeropleggers, uitgerust voor zowel 20’-, 40’-, 45’- als reefercontainers.”

 

De New XF’s die binnenkort met de kleuren van S’Jegers Transport zullen rijden, behaalden de meest prestigieuze prijs uit de vrachtwagenindustrie: die van ‘International Truck of the Year 2018’. Voornamelijk omwille van het lagere brandstofverbruik (7 %) en bijhorende CO2-vermindering, de maximale beschikbaarheid (onderhoudsintervallen tot 200.000 km) en het mooi meegenomen extra laadvermogen (100 kg). S’Jegers opteerde bovendien om alle nieuwe voertuigen met de speciale standairco te voorzien. ‘Het comfort van de chauffeur staat voorop en door zelf dagelijks in de cabine te zitten weet je wat belangrijk is’.  De keuze voor DAF werd verder ingegeven door de unieke totaal service die de constructeur biedt. ‘Met het DAF Multisupport onderhoudscontract, het DAF Connect fleet management systeem en de financiële ondersteuning van Paccar Financial bij de vernieuwing van het wagenpark kunnen we ons volop concentreren op onze klanten en de verdere groei van het bedrijf’, zo besluit Karl S’ Jegers.   

Sjegers
vlnr Michaël Peeters (Dealer Principal Garage Peeters) Karl S’Jegers met dochter Jolien en zoon Ward , Bart Bosmans en Luc Vleugels (Key Accountmanager DAF Trucks België)

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com