• donderdag 12 april 2018
  • DAF Trucks België
 

Groep Joosen rijdt schoner en veiliger met DAF

Vandaag kregen Kurt Joosen (CEO van Groep Joosen) en Jelle Voets (Fleet Manager van Groep Joosen) de sleutels overhandigd van enkele nieuwe DAF-trekkers. Wim Bresseleers, key accountmanager van DAF concessiehouder Truck Trading Antwerpen, zal deze sleuteloverhandiging de komende weken nog enkele keren mogen herhalen, want Groep Joosen bestelde in totaal 10 XF FTG 450 Space Cabs.

 
Joosen
 

Groep Joosen, die onlangs zelf verkozen werd tot Transporteur van het Jaar 2018, is bijzonder actief in de haven, maar ook nationaal en internationaal. Het is vooral voor deze laatste trajecten dat de nieuwe voertuigen zullen worden ingezet. Ze beschikken achteraan over twee assen, zodat ze zwaardere lading kunnen meenemen dan de traditionele trekkers met één as vooraan en één as achteraan en in regel zijn met het aslastendecreet.

Vijf van de tien voertuigen zijn uitgerust met een hydraulische installatie voor het vervoer van kipchassis.

Kurt Joosen: “Wij zijn bijzonder actief in de bulksector en hebben hiervoor 35 zeecontainer kipchassis, zowel 20-voetcontainers als 40-voeters. En aangezien verscheidene bulkgoederen los gestort in de container zitten met als gevolg een niet juiste balans, bestaat ons wagenpark voor het merendeel uit 6x2 trekkers met drie assen.”

Groep Joosen heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt dankzij een grote diversificatie en een visionair management. Gemiddeld verzorgt het bedrijf zo’n 400 containertracties per dag.

Inclusief de nieuwe DAF-voertuigen beschikt de groep over 125 trekkers, waarvan er 25 dag en nacht rijden.

Kurt Joosen: “Met deze investering zetten we vooral in op een verjonging van onze vloot, waarbij milieuvriendelijkheid en veiligheid een van onze grootste bekommernissen is. De nieuwe DAF’s hebben Euro 6-motoren, een lager brandstofverbruik en realiseren een CO2-vermindering van 7 %. Daarnaast zijn ze uitgerust met een dodehoek-camera, een dashboardcamera en een kop-staart-afremmer. Dit zal onze veiligheid op de weg vergroten.”

Een andere belangrijke reden waarom Group Joosen voor DAF heeft gekozen, is de uitstekende service van Truck Trading Antwerpen in Wijnegem.

Kurt Joosen: “Ondanks het feit dat Wijnegem niet echt bij de deur is, wordt deze afstand ruimschoots goedgemaakt door de uitstekende service die we krijgen. Wim zorgt ervoor dat we accuraat en snel geholpen worden zodat onze voertuigen niet lang buiten gebruik zijn. De combinatie van deze prima service en uitstekende voertuigen heeft ervoor gezorgd dat wij opnieuw voor DAF hebben gekozen.”

Joosen

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com