• donderdag 28 december 2017
  • Temse
 

Jost Group ontvangt eerste van 69 New XF-trekkers

Jarenlang vertrouwen in DAF

De Europese logistiekonderneming Jost Group kreeg woensdag de sleutels overhandigd van het eerste DAF New XF 480-voertuig. In de loop van deze en de volgende twee maanden volgen de 68 andere voertuigen.  “JostGroup vroeg een hele korte leveringstijd zodat ze de nieuwe voertuigen zo snel mogelijk in gebruik kunnen nemen”, aldus Key Accountmanager Koen Van Braeken van DAF Trucks Belux. Met deze bestelling continueert Jost Group zijn jarenlange vertrouwen in DAF. 

 
DAF Sleuteloverhandiging Jost
 

Jost Group, dat volgend jaar zijn 60e verjaardag viert, is een belangrijke Europese speler die geïntegreerde transport- en logistieke diensten verzorgt. Hiervoor heeft de groep een indrukwekkend netwerk uitgebouwd via organische groei, maar vooral door strategische overnames. Dit jaar alleen al integreerde de groep de distributie-, stukgoed- en expresdiensten van de firma Nadin, de luchtvrachtactiviteiten van het Nederlandse Kuijpers Cargo Service (KCS) en eerder deze maand de groep Charlier.

Jost Group telt 3.000 medewerkers, verspreid over 11 landen in Europa op 40 locaties.

“Jost Group heeft verschillende uitvoeringen van de New XF 480 met Space Cabs besteld”, licht Key Accountmanager Koen Van Braeken van DAF Trucks Belux, toe. “Het gaat hierbij zowel om de standaarduitvoering, als grootvolumevoertuigen en ADR-wagens, allemaal 4x2 trekkers.”

De New XF’s die binnenkort met de kleuren van de Jost Group zullen rijden, kregen vorige maand de meest prestigieuze prijs uit de vrachtwagenindustrie: ‘International Truck of the Year 2018’, voornamelijk omwille van hun lager brandstofverbruik en CO2-vermindering (7 %), hun extra laadvermogen (100 kg) en hun maximale beschikbaarheid (onderhoudsintervallen tot 200.000 km).
De voertuigen zullen ingezet worden in de vestigingen van de Jost Group in Antwerpen en Herstal.

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com