Recovery-LHD-Grey-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor bergingsvoertuigen

 

Specials

Bergingsvoertuigen

Een gestrande bestelwagen snel en veilig ophalen langs de snelweg, een verkeerd geparkeerde personenauto verwijderen of zelfs een complete vrachtwagencombinatie wegslepen? DAF levert een reeks aan chassis voor autotransporten en bergingsdiensten. Met slimme en doordachte oplossingen voor maximale efficiency en betrouwbaarheid.

Natuurlijk maakt het een groot verschil of een motor of personenauto getransporteerd moet worden of een landbouwvoertuig of vrachtwagen geborgen moet worden. Dat bepaalt of een relatief licht twee-assig chassis volstaat of er gekozen moet worden voor een 6x2, 6x4 of zelfs 8x4 oplossing met het maximale motorvermogen van 390 kW/530 pk. Opereert u in stedelijke gebieden dan heeft u behoefte aan een compact bergingsvoertuig voor maximale wendbaarheid – richt u zich op het zware werk, dan bent u misschien meer geïnteresseerd in de krachtigste aandrijflijn.

Wat alle trucks voor het transport en bergen van voertuigen met elkaar gemeen hebben, is een sterke en efficiënte PTO voor de aandrijving van uitschuifbare laadplatforms, lepelinstallaties, kranen of lieren. Vaak zijn er aan de voor- of achterzijde van het chassis bovendien vangmuilkoppelingen aangebracht voor het trekken of duwen van voertuigen.

DAF weet als geen ander dat trucks in dit segment veel materialen bij zich hebben: hydraulische apparatuur, kettingen, spanbanden. Dan komt het mooi uit dat de chassis veel vrije ruimte hebben. Daardoor is er veel plaats voor grote gereedschapskisten. En die ruimte komt ook goed van pas wanneer er stempels nodig zijn, in combinatie met een laadkraan. Nog een belangrijk voordeel: de assen van de DAF kennen de nodige technische reserve – belangrijk wanneer ze bij het laden en lossen tijdelijk even wat extra gewicht moeten dragen.

Uw autotransporter of bergingsvoertuig moet berekend zijn op z’n specifieke taak. En dag en nacht beschikbaar zijn. Bij nacht en ontij. Daarom kiest u voor DAF. Voor maximale bedrijfszekerheid!