Lumber-LHD-Grey-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor de bosbouw

 

Specials

Bosbouw (of de houtindustrie)

Indrukwekkend zijn ze zeker, de voertuigen voor het transport van boomstammen. Stoer en sterk, gemaakt voor hoge laadvermogens en bijna altijd uitgevoerd met een zware laadkraan. Een specifieke inzet die om specifieke voertuigen vraagt.

Hoge aslasten, een uitstekende tractie en krachtige aandrijflijnen. Voor het vervoer van boomstammen gaat de keuze al snel naar 6x2,6x4 of zelfs 8x4 chassisconfiguraties. In deze industrie gaat het om trekkers met uitschuifbare dieplader of aparte dolly voor het vervoer van tientallen-meters lange boomstammen of bakwagens met aanhangwagen wanneer de bomen al netjes op maat gezaagd zijn.

Dit zijn voertuigen die niet alleen zware ladingen vervoeren maar ook onder zware omstandigheden hun werk doen met afdalingen en beklimmingen in heuvelachtig terrein en losse of natte ondergrond in de bossen. Daarvoor levert DAF een reeks aan dubbel aangedreven tandems of enkel-aangedreven tandems waarbij de laatste as gemakkelijk geheven kan worden waardoor de aangedreven as net even wat meer tractie biedt wanneer men zonder lading rijdt.

Motoren met vermogens tot 390 kW/530 pk zorgen voor uitstekende prestaties onder alle omstandigheden. Gekoppeld aan de laatste generatie TraXon geautomatiseerde versnellingsbakken met eventueel speciale Off Road-software zorgt onder alle omstandigheden voor de beste tractie. En natuurlijk biedt DAF bij dat alles een chauffeurscomfort dat ongeëvenaard is in de industrie. Voor bomentransport, waarbij de kraan deels op het dak van de cabine rust, levert DAF ook (slaap)cabines met een lager dak, zodat er geen probleem is met de maximale voertuighoogte.