Specials-Grey-Application-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor exceptioneel transport

 

Specials

Exceptioneel transport

Exceptioneel of speciaal transport – de wereld van heel groot of heel zwaar. Of beide. Hoe uitdagend uw transportvraag ook is, DAF levert ook voor deze specialistische sector de perfecte oplossing.

Bij speciaal transport gaat het om volumes en gewichten die buiten de standaard-wetgeving van het goederenvervoer gaan. Niet zelden moeten vergunningen en ontheffingen verleend worden en worden transporten omringd door verkeersbegeleiding.    

Voor een ‘maatje meer’ heeft DAF een truck op maat. Met drie of vier assen, met enkele of dubbele aandrijving. Binnen de XF-serie is de FTM 8x4 trekker de meest imposante verschijning binnen het programma: een trekker met een dubbel aangedreven tridem voor standaard totaalgewichten tot 120 ton. En op speciaal verzoek gaan we zelfs verder.

Speciaal voor exceptioneel transport ontwikkelde DAF unieke schakelprogrammatuur van de TraXon geautomatiseerde versnellingsbak, waardoor zelfs met de zwaarste beladingen, vloeiend en gemakkelijk kan worden weggereden. Ook manoeuvreren is hierdoor kinderspel. Heel belangrijk in dit segment waar soms stapvoets gereden moet worden. En dat manoeuvreren zo gemakkelijk gaat, is ook plezierig voor de chauffeur: de truck moet geruisloos en bijna automatisch het werk doen, waardoor de man of vrouw achter het stuur zich volledig kan concentreren op de weg en de altijd bijzondere lading.

Met motorvermogens tot 390 kW/530 pk en een keur aan chassis-configuraties, overbrengingsverhoudingen en cabinevarianten, is er altijd een DAF-zwaargewicht op maat.