DAF-LongHaulage-Volume-Transport--Application-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor volume- en groot-volume-transport

 

Vervoer over de lange afstand

Volume-transport

Voor elke transporttoepassing een oplossing op maat. En dat geldt ook voor het volume- en groot-volume-transport. Daardoor kunt u binnen de wettelijke mogelijkheden met een motorwagen en middenas aanhangwagen moeiteloos tot zo’n 115 m3 laadvolume.

De woorden ‘Volume- en Groot Volume-transport’ laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Met name vervoerders van auto-onderdelen, witgoed, kleding en lichte bouwmaterialen willen ruimte, veel ruimte. 

Daarvoor biedt DAF bakwagens met een chassishoogte van slechts zo’n 86 cm en trekkers waarbij de koppelschotel zich op een hoogte van slechts 95 cm bevindt. Sterker nog: we hebben zelfs trekker-uitvoeringen waarbij die hoogte maar 91 cm bedraagt. Dat wordt bereikt door toepassing van lagere banden en door een slimme constructie van de achterasophanging, de brandstoftanks en de uitlaatsystemen. Daardoor kan in de opbouw of trailer een inwendige hoogte van maar liefst 3 meter bereikt worden. 

Uniek aan de DAF trucks voor (groot)volumetransport zijn de uitmuntende rijeigenschappen. Door de Europese vakpers zijn die al vele, vele malen geprezen. En wanneer dan ook nog gekozen wordt voor een aandrijflijn waarbij de motor bij 85 km/u nog geen 1.000 t/min draait, worden er ook op het gebied van brandstofefficiency nieuwe normen gezet.