DAF-LongHaulage-Temperature-Controlled-Application-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor bergingsvoertuigen

 

Vervoer over de lange afstand

Geconditioneerd vervoer

Voor geconditioneerd vervoer gelden uiteraard dezelfde eisen als aan trucks voor algemene toepassingen over de lange afstand gesteld worden. Tal van voertuigspecificaties geven aan dat DAF ook dit specifieke marktsegment door-en-door kent.

Efficiency is belangrijk, maximale voertuigbeschikbaarheid is zo mogelijk nog belangrijker. Tenslotte betekent geconditioneerd vervoer dat er met gekoelde of zelfs bevroren en dus bederfelijke goederen gereden wordt. Tal van Europese en nationale wetgevingen (HACCP/ATP) stellen er bovendien strenge eisen aan.

Voertuigen voor geconditioneerd vervoer zijn uitgerust met een koelaggregaat, boven de cabine of aan de voorzijde van de trailer. Aandrijving van die koelunit is op verschillende manieren mogelijk. Door een specifieke PTO voor hydro-pompen bijvoorbeeld. Daarnaast kent DAF ook een elektrische generatorvoorbereiding direct aan de motor. En het mooie bij DAF is, dat die oplossingen voor alle PACCAR-motoren beschikbaar zijn – van 4,5 tot en met 12,9 liter.

Maatwerk geldt voor de aandrijving van de koel-aggregaten; maatwerk geldt ook bij de specificatie van de chassis. Bij de trekkers is het fijn te weten dat er gevarieerd kan worden in de positie van de koppelschotel, om zo ruimte te creëren voor  koelunits. En fenders op de cabine zijn zo ontworpen om de unieke 2,60 meter brede opbouwen te kunnen afdekken, zoals die alleen binnen het temperatuur-geconditioneerd vervoer worden toegestaan.