DAF-LongHaulage-Bulk-Transport-Application-3840x3000

Ontdek onze transportoplossingen voor bergingsvoertuigen

 

Vervoer over de lange afstand

Bulk- & Tanktransport

‘Gewicht’, dat is het centrale thema binnen het bulk- en tanktransport. Hoe lichter de truck, hoe meer kilo’s of liters er binnen de wettelijk toegestane maxima, getransporteerd kunnen worden. Daar heeft DAF specifieke oplossingen voor.

De trucks van DAF staan sowieso bekend om hun gunstige voertuiggewichten voor een zo hoog mogelijk laadvermogen. En wanneer echt die laatste kilo of liter telt, dan bestaat altijd de optie om voor aluminium velgen te kiezen, voor aluminium luchtketels of een variëteit aan brandstoftanks of voor extra lichte koppelschotels.

Voor het vervoer van brandbare of gevaarlijke vloeistoffen, onderscheidt DAF vier verschillende ADR-klassen. In de hoogste klasse is een hoofdschakelaar standaard, evenals een specifieke ADR-tachograaf, een aangepaste standverwarming of een tweede rem, met keuze uit een MX Engine Brake of een Intarder.

Speciale software van de TraXon geautomatiseerde versnellingsbak vangt heel mooi lastwisselingen op die bij het optrekken en afremmen van tankcombinaties ontstaan door lading die zich naar voren en achteren beweegt. Ook goed om te weten: veel van de laatste comfort- en veiligheidstechnologieën  zijn standaard op een DAF: Vehicle Stability Control, Lane Departure Warning en Advanced Emergency Braking. Dat geldt zelfs voor Adapative Cruise Control. Dat biedt DAF als enige merk standaard.