DAF driver

Rijden en prestaties

 

Vindt u dat we beter zouden moeten zorgen voor het milieu?

 

Zo ja, dan kunt u meteen beginnen en tegelijkertijd uw kosten verlagen.

  • Verlaging van de maximumsnelheid voor internationaal transport van 89 naar 85 km/u kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 3 tot 4% verlagen. 
  • Een optimale spoilerhoek kan een besparing opleveren tot 10%.
  • De juiste bandenspanning kan de rolweerstand verbeteren en brandstof besparen. Wanneer de bandenspanning van een combinatie 20% te laag is, kan dit leiden tot 8% meer rolweerstand en 2,5% meer brandstofverbruik. 
  • Chauffeurs die hebben deelgenomen aan het trainingsprogramma DAF EcoDrive verbruiken in het algemeen minder brandstof en stoten 3 tot 5% minder CO2 uit.
  • Wanneer u een gesloten opbouw voor de DAF LF bestelt, kunt u ook de Aerobody overwegen. Dankzij de aerodynamische constructie is deze opbouw 8% efficiënter bij een kruissnelheid van 85 km/u. En dat betekent ook 8% minder CO2-uitstoot. 
  • DAF Connect, het online fleetmanagementsysteem waarmee de prestaties van uw wagenpark en chauffeurs in real-time worden bewaakt, kan leiden tot 2% reductie van CO2 .
  • Hebt u nog steeds Euro 5-voertuigen in uw wagenpark? Ruil ze in voor de nieuwste generatie LF-, CF- en XF-modellen en profiteer van tot wel 10% minder CO2 -uitstoot. Om maar niet te spreken van 80% minder stikstofuitstoot en 66% minder fijnstof. En de voordelen van inruil van uw oude Euro 4-, Euro 3- of oudere voertuigen zijn nog groter.


DAF-Ecodrive-Training-2021166-1920px

DAF EcoDrive

Goed geïnformeerde professionele chauffeurs zijn productiever en verminderen de operationele kosten. Het Driver Academy-programma van DAF is volledig gericht op verbetering van de prestaties van de chauffeur, naleving van wet- en regelgeving, veiligheid en efficiëntie.

Lees meer