DAF Efficiency Champions

De Efficiency Champions

Nieuwe Generatie DAF

 
 
 

Efficiëntie van de toekomst

DAF heeft een aantal belangrijke onderscheidingen ontvangen ter erkenning van de toonaangevende efficiëntie van de Nieuwe Generatie DAF trucks. Een uitstekende reden voor DAF om de nieuwe Efficiency Champions-serie te introduceren, een nieuwe norm voor efficiency in transport.

De Nieuwe Generatie DAF trucks, die in zowel 2022 als 2023 al in de prijzen vielen bij de verkiezing van de International Truck of the Year, zijn opnieuw bekroond voor hun eersteklas efficiëntie. Deze indrukwekkende serie met zijn uitzonderlijke aerodynamica is voor de uiterst efficiënte prestaties bekroond met meerdere belangrijke onderscheidingen in de sector.

Voortbouwend op deze uitstekende positie introduceert DAF een speciale editie, waarin de grootst mogelijke brandstofzuinigheid en de laagste VECTO-scores realiteit worden. Deze Efficiency Champions zijn leverbaar met verschillende cabine-uitvoeringen en zijn uitgerust met PACCAR MX-11 of MX-13-motoren waarop nieuwe motorsoftware draait. De nieuwe serie is vooral aantrekkelijk voor exploitanten die op zoek zijn naar gunstigere toltarieven en de laagst mogelijke operationele kosten.

 
 

Bekroonde serie

De nieuwe generatie DAF-trucks heeft de ene na de andere onderscheiding in de wacht gesleept voor voertuigefficiëntie en belichaamt zowel de droom van de chauffeur als de trots van de eigenaar!

 

Green Truck Award 2023

Na een uitgebreide vergelijkingstest werd de Nieuwe Generatie DAF XF 450 door de toonaangevende Duitse vakbladen VerkehrsRundschau en Trucker uitgeroepen tot Green Truck 2023. De truck werd bekroond voor zijn uitstekende efficiëntie, namelijk het laagste brandstofverbruik (21,26 l/100 km) in de industrie en de lage CO2 -uitstoot (675 g/km). Ook het verbruik van AdBlue (1,32 l/100 km) en de gemiddelde snelheid (80,06 km/h) maakten indruk. Dit is de meest efficiënte trekker voor lange afstanden op de markt.

logos-green-truck
 
ETC

European Truck Challenge 2023

In de vergelijkingstest van de European Truck Challenge (ETC), uitgevoerd door het welbekende Duitse vakblad Truck & Trailer Welt, worden trucks uitgebreid vergeleken op het gebied van kosten, rijgedrag, prestaties en chauffeurscomfort. De XF 450 bleek wederom het laagste gecombineerde brandstof- en AdBlue-verbruik te hebben, wat resulteert in de laagste bedrijfskosten. Bovendien won hij de prestigieuze ‘ETC Drivers Choice Award’ vanwege zijn superieure comfort, uitrusting en aantrekkelijke ontwerp.

 

“De DAF XF 450 bleek de meest kostenefficiënte truck te zijn.”

Hans-Jürgen Wildhage
Testredactie Truck & Trailer Welt, organisatoren van de European Truck Challenge

 

European Transport Award for Sustainability

In 2023 ontving de Nieuwe Generatie DAF XF 450 ook de "European Transport Award for Sustainability 2024" (ETPN) van het Duitse blad Transport. Factoren die een rol speelden, waren de verlengde en zeer aerodynamische cabine – hetgeen resulteert in een toonaangevend laag brandstof- en AdBlue-verbruik – lange onderhoudsintervallen (tot 200.000 km), ultralage olieniveaus voor de assen en een laag voertuiggewicht. De aanwezigheid van geavanceerde bestuurdershulpsystemen zoals Predictive Cruise Control heeft ook bijgedragen aan de beslissing van de jury.

 

“De prijs is toegekend aan veruit de meest overtuigende kandidaat.”

Christine Harttmann
Hoofdredacteur van Transport en lid van de ETPN-jury
 
ETC
 
 

Brandstofbesparende functies

De Efficiency Champions zijn compleet uitgerust met brandstofbesparende functies zoals het DAF Digital Vision System (camera's in plaats van spiegels om weerstand te verminderen) en een volledig pakket aan aerodynamische opties. Dit omvat spoilers, skirts, fenders en een speciale bodemplaat om de luchtstroom onder de truck te optimaliseren.

Het efficiëntieverhogende pakket wordt aangevuld met banden met een lage rolweerstand, Predictive Cruise Control en de krachtige PACCAR MX-motorrem. Samen met hun extreem lage gewicht en geavanceerde boordsystemen, zoals Adaptive Cruise Control, zetten de Efficiency Champions een nieuwe norm op het gebied van efficiëntie in transport.

Efficiency-Champions-features-EN
 

Lagere CO2-uitstoot

Het nauwkeurige motormanagement en de uitzonderlijke aerodynamica zorgen ervoor dat de CO2-uitstoot in deze special edition-trucks extreem laag blijft. Dit zorgt voor de laagste VECTO-scores in de branche, wat resulteert in lagere tolkosten voor voertuigen met een conventionele aandrijflijn (tot 1,6 cent per kilometer voor Duitse Maut-tarieven). Bovendien kunnen Efficiency Champions gedurende zes jaar worden gecategoriseerd als CO2-klasse III!