New Generation DAF ITOY

Start the Future

Ontdek de New Generation DAF XF, XG and XG⁺

De nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort:
'International Truck of the Year 2022'

 

Wanneer afmetingen de ruimte krijgen, gebeurt er iets unieks

 

De Europese Commissie heeft nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten voor vrachtwagencombinaties in het leven geroepen om grenzen te verleggen op het gebied van de reductie van emissies (CO2), alsook op het gebied van verkeersveiligheid en chauffeurscomfort. DAF is de eerste Europese truckfabrikant die een nieuwe generatie vrachtwagens introduceert met een zeer aantrekkelijke en aerodynamische vormgeving, die het resultaat is van de extra vrijheid die de nieuwe regelgeving biedt.

De Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ zijn toonaangevend in efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. Daarom zijn ze bekroond tot ‘International Truck of the Year 2022’, de meest prestigieuze erkenning in de truckindustrie.

ITOY logo
 
 

Groot, groter, grootst

De Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG+ zijn ontwikkeld voor de lange afstand. Gebruikmakend van de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten kon naast een zeer aerodynamisch ontwerp ook het summum in interieurruimte gecreëerd worden.

 
 
Transport-Efficiency-lower-fuel-consumption-rgb-outline-blue

10%

minder brandstofverbruik

DAF Driver truck

12.5

m³ cabinevolume

Transport-Efficiency-higher-vehicle-availability-rgb-outline-blue

200000

km onderhoudsinterval

 
 
ITOY Awards
Virtual Experience banner

DAF Virtual Experience

Ervaar de Nieuwe Generatie DAF trucks, maak een virtuele testrit en ontdek nog veel meer activiteiten in de DAF Virtual Experience!

Neem een kijkje
 

Ontwikkelingscriteria

De Nieuwe Generatie DAF trucks zijn ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen als uitgangspunt. Wie de doelstellingen van de Europese Commissie met de nieuwe regelgeving samengevat ziet, heeft weinig voorstellingsvermogen nodig om te voorspellen op welke vlakken de Nieuwe Generatie DAF trucks zich onderscheidt: voertuigefficiency, veiligheid en chauffeurscomfort zijn van een nieuwe orde.

 
AR-app-visual

Ervaar de nieuwe generatie DAF in augmented reality

DAF introduceert een nieuwe manier om onze nieuwe generatie DAF trucks te ervaren. Ontdek de nieuwe generatie DAF XG⁺ in de interactieve augmented reality-app.
Download nu de app!

Meer informatie op YouTube

Download de app

Download de app nu in de App Store of Google Play!

App Store Google Play

 
 
 

Klaar voor de toekomst 

De wereld waarin we leven verandert. De noodzaak om de CO2-uitstoot als gevolg van de klimaatverandering te verminderen, de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen voor vooral van kwetsbare weggebruikers, gaat hand in hand met de schaarste aan chauffeurs en de noodzaak om goede en professionele chauffeurs aan te trekken en te behouden. 

"DAF’s antwoord hierop is de nieuwe generatie XF, XG en XG+; een complete serie langeafstandsvoertuigen, waarmee de toekomst is begonnen en een nieuw tijdperk wordt ingeluid op het gebied van efficiënt transport, veiligheid en comfort voor de chauffeur. De Nieuwe Generatie DAF vertegenwoordigt een volledig nieuw en zeer energie-efficiënt voertuigplatform, dat volledig voorbereid is op toekomstige aandrijflijnen, zoals e-motoren, plug-in hybriden, brandstofcellen en waterstofverbrandingsmotoren. De ultramoderne dieselmotoren zijn schoon en zuinig en geschikt voor de nieuwste generaties biobrandstoffen, alsook voor hernieuwbare e-fuels om CO2-uitstoot van het wegtransport verder te verminderen."

Ron Borsboom
Executive Director DAF Product Development

Ron Borsboom
 
DAF XF H2 Innovation Truck

Truck Innovation Award 2022

Een mooi voorbeeld van een nieuwe generatie alternatieve aandrijflijnen is de nieuwe XF H₂ Innovation Truck met waterstof verbrandingsmotor die DAF in ontwikkeling heeft en die werd bekroond met de ‘Truck Innovation Award 2022’.