Chauffeurstraining

DAF-Driver-Academy-driver-training

Samen de weg op

De chauffeur speelt een belangrijke rol bij het behalen van de hoogst mogelijke voertuigefficiency. De trainingen van de DAF Driver Academy helpen de chauffeur brandstof te besparen door nog beter te anticiperen op verkeerssituaties. Het resultaat: lagere bedrijfskosten en maximale voertuigbeschikbaarheid. De trainingen van DAF Academy helpen uw chauffeur het beste uit de truck te halen en minstens 3 - 5% brandstof te besparen!

DAF Driver Academy

DAF Driver Academy

Bespaar 3 – 5% op brandstofkosten

DAF Driver TrainingHet doel van de DAF Driver Academy is eenvoudig: u ondersteunen bij het behalen van een maximale brandstofefficiency met behulp van een chauffeur die weet hoe belangrijk zuinig rijden is. Het verbeteren van de chauffeursprestaties leidt tot een hoger rendement per kilometer en een optimale voertuigbeschikbaarheid.

Onze trainers komen uit de praktijk: zij weten precies hoe men het allerbeste uit de trucks kan halen. De trainers kennen de chauffeurswereld, ze kunnen de chauffeurs van nuttig advies voorzien en daarmee onder andere de arbeidsomstandigheden verbeteren.

DAF Chauffeurstrainingen kunnen worden afgestemd op de individuele behoefte van de chauffeur en bedrijfsspecifieke doelstellingen. Zowel de klassikale training als de cabinetraining kan worden gegeven met minimale hindering van de werkschema's. Uw DAF dealer bespreekt graag de verschillende opties voor DAF Chauffeurstrainingen met u. Gebruik de DAF Dealer-zoekfunctie om een dealer bij u in de buurt te vinden.

Voordelen zijn onder meer:

 • Lager brandstofverbruik 
 • Minder CO2-emissies
 • Verbeterde betrouwbaarheid van het voertuig
 • Verbeterde productiviteit van de chauffeur
 • Verbeterde arbeidsomstandigheden voor de chauffeur en vriendelijker voor het milieu.
 • Verhoogde inzetbaarheid

Uw DAF dealer informeert u graag over de diverse mogelijkheden van de DAF Driver training.

Zie voor dealeradressen de DAF DealerLocator. 

DAF EcoDrive+ training

DAF EcoDrive+ training

Voor een beter rendement en een schoner milieu

Het rendement van de moderne transportonderneming staat flink onder druk. Stijgende brandstofprijzen, scherpe vervoerstarieven, alsmaar strengere milieueisen: het wordt steeds lastiger om een gezond rendement uit uw wagenpark te halen. 

DAF-Driver-Academy-driver-trainingDe nieuwe DAF EcoDrive+ training helpt de chauffeur om de truck zo efficiënt mogelijk te gebruiken, en besteedt veel aandacht aan de voordelen van de allernieuwste on-board-technologieën. DAF EcoDrive+ training resulteert in 3 tot 5% betere brandstofefficiency op de lange termijn.

Reken zelf maar uit: brandstofkosten voor een 40-tons truck voor lange afstand bedragen al gauw meer dan € 60.000,- per jaar. Een 4% betere brandstofefficiency levert een besparing op van € 2.400,-. Per jaar, per truck. Een dergelijk voordeel kunt u niet laten liggen!

Aan het begin van de DAF EcoDrive+ training wordt de chauffeur gevraagd zijn of haar rijvaardigheden te tonen. Tijdens deze sessie worden de tijd, het brandstofverbruik en de scores van de DAF Driver Performance Assistant geregistreerd. In het tweede deel ontvangt de chauffeur alle theoretische informatie over hoe optimaal gebruik te maken van alle DAF systemen om zo zuinig mogelijk te rijden. Het laatste deel van de DAF Chauffeurstraining is een gecoachte rijsessie. Tijdens deze sessie wordt alle theoretische informatie in de praktijk gebracht, en de nieuwe scores worden geregistreerd om de vooruitgang te kunnen meten.

De nieuwe DAF EcoDrive+training optimaliseert de vaardigheden van de chauffeur, en zorgt ervoor dat hij of zij optimaal kan profiteren van de nieuwste DAF functies, waaronder:

 • Eco-modus
 • EcoRoll
 • de verbeterde MX Engine Brake
 • de DAF Driver Performance Assistent
 • Predictive Cruise Control
 • Predictive Shifting

DAF EcoDrive+ cursussen resulteren in permanente brandstofbesparingen van 3 tot 5 %. Bovendien is er minder slijtage van banden en remmen. Een investering in DAF EcoDrive+ training betaalt zichzelf snel terug. Kijk maar eens naar deze eenvoudige rekensom:

 • Uw truck rijdt 150.000 km per jaar
 • De brandstofbesparing is 4%

Dit komt neer op:

 • 2.000 liter pure winst per truck
 • 4% minder CO2-emissies

Wilt u graag dat uw chauffeurs bijdragen aan een gezonde werkomgeving en een schoner milieu? Uw DAF dealer bespreekt graag de verschillende opties met u. Gebruik de DAF Dealerlocator om een dealer bij u in de buurt te vinden.


Official DAF Driver Training Partners

DAF werkt samen met training partners die officieel gecertificeerd zijn volgens de richtlijn Vakbekwaamheid, waardoor de DAF EcoDrive training kan meetellen voor de verplichte 35u nascholing. Na het volgen van een opleiding EcoDrive bij DAF Trucks N.V. zijn zij erkend door DAF als officiële partner.  


DAF Dealer

DAF Partner

Contact

GARAGE AERTS

Vervoer Van Dievel
Schaliënhoevedreef 7
2800 Mechelen

John de Vocht
T: 015/30.80.10
E: john.devocht@vandievel.eu
www.vandievel.eu

GARAGE PEETERS
GARAGE LAVRIJSEN
TTA TRUCKLAND

De Coninck Management
& Organisatie
Kleinhoefstraat 6
2440 Geel

Dirk Bulens
2440 Geel
T: 014/40.47.42
E: belgie@deconinckgroep.com
www.deconinckgroep.com

TTL HOUTHALEN
TT WALTON

Rijschool Hendriks
Hasseltweg 29
3600 Genk

Bernard Van Doninck
T: 089/35.83.89
G: 0478/23.07.00
E: bernard@rijschoolhendriks.be
www.rijschoolhendriks.be

TTA ANTWERPEN

FORMAX
Les Arsins 4
4190 Werbomont

Pierre-Yves Bernard
G: 0496/53.40.27 
E: info@formax.be
www.formax.be

TURBOTRUCKS BRUGGE

Chris Vekeman
T: 050/31.31.18
E: chris.vekeman@turbotrucks.eu
www.turbotrucks.eu

TURBOTRUCKS ROESELARE

Philip Brille
T: 051/23.19.19
E: philip.brille@turbotrucks.eu
www.turbotrucks.eu

TURBOTRUCKS KORTRIJK
TURBOTRUCKS BRUSSEL
TURBOTRUCKS TORHOUT
TURBOTRUCKS GENT
TURBOTRUCKS IEPER

Fabienne van den Broecke
T: 056/73.07.90
E: fabienne.vdbroecke@turbotrucks.eu
www.turbotrucks.eu

GARAGE VAN DEN KEYBUS Light Foot BVBA
Bexstraat,4
2018 Antwerpen
Stefan Op de Beeck
T: 0473 252465
info@lightfoot.be

DAF Voertuigoverdracht

DAF Voertuigoverdracht

Efficiëntie vanaf dag één

DAF-Driver-Academy-driver-trainingUw DAF truck is voorzien van vele systemen en technologieën die zorgen voor optimale veiligheid, comfort en efficiëntie. Met DAF trainingen voor voertuigoverdracht weet u zeker dat de chauffeur optimaal gebruik maakt van al deze functies, vanaf de allereerste rit.

Wanneer een nieuw voertuig wordt afgeleverd, neemt de DAF dealer de tijd om de vele voertuigfuncties volledig uit te leggen aan de chauffeur. Door deze grondige introductie van zijn nieuwe DAF, leert de chauffeur direct het maximale uit zijn truck te halen. Dit zorgt niet alleen voor lagere bedrijfskosten, maar ook het milieu wordt minder belast.

DAF trainingen voor voertuigoverdracht omvatten onder andere:

 • Checklist en procedure voor voertuigoverdracht
 • Voertuiggarantie, voertuigonderhoud 
 • Voertuiggerelateerde documenten
 • Dagelijkse controles
 • Rijdengerelateerde systemen
 • Afstellen van de stoel, het stuur en de spiegels
 • Digitaal informatiepaneel 
 • Zuinige rijstijl en factoren die het brandstofverbruik beïnvloeden
 • Effectief gebruik van de uitlaatrem en de MX Engine Brake
 • AS Tronic-functies

Uw DAF dealer bespreekt graag de verschillende DAF cabinetrainingen met u. Zie voor dealeradressen de DAF DealerLocator.

DAF Chauffeursinstructies

DAF-XF-Euro-6-interior

Haal nu het beste uit uw nieuwe DAF truck bekijk u onze chauffeursinstructies op YouTube.

Lees meer

Zoek uw dichtstbijzijnde DAF-dealer

Deel deze pagina

Deel deze pagina met anderen.