Excellente aandrijflijn

Distributietransport draait om het aanbieden van maatwerk. Daarom biedt DAF The New LF aan met een uniek programma motoren, transmissies en achterasreducties, zodat u altijd de beste truck heeft voor uw werkzaamheden. Welke keuze u ook maakt, de hoogste betrouwbaarheid en brandstofefficiency, uitstekende prestaties, lage emissies en een ongeëvenaard chauffeurscomfort zijn standaard op elke New LF.

Krachtige motoren

The New LF biedt een breed motorengamma. Zo zijn er de krachtige viercilinder 4,5-liter PACCAR PX-5 en de zescilinder 6,7-liter PACCAR PX-7. Dankzij nieuwe software en het geoptimaliseerde warmte- en luchtmanagement is het maximum koppel verhoogd en wordt dit bij een lager toerental bereikt.

Nieuwe achterasreducties

Door te kiezen voor de nieuwe achterasreducties tot 1:3.31 wordt het toerental van de motoren bij kruissnelheden met zo’n 150 tot 200 t/min gereduceerd. Samen met de motorvernieuwingen leidt deze drijflijnoptimalisatie tot een brandstofbesparing tot maar liefst 6%, terwijl het chauffeurscomfort verder verhoogd wordt door het nog lagere geluidsniveau van de motor.

Comfortabel

PACCAR PX-motoren voldoen uiteraard aan de huidige emissie-eisen. Verder zijn de motoren opvallend stil dankzij hun compacte ontwerp, waarbij enkele onderdelen zijn geïntegreerd in het motorblok en de cilinderkop. Dit verhoogt het chauffeurscomfort.

Hoogefficiënte transmissies

Om maximale efficiency te bereiken, kan The New LF worden uitgerust met een breed scala aan handgeschakelde, geautomatiseerde en automatische transmissies met 5, 6, 9 en 12 versnellingen. Een automatische transmissie van Allison is nu ook beschikbaar voor de meest krachtige 19 tons-versies van The New LF.

DAF-LF-engines-visual
LF City

LF City

Een van de belangrijke vernieuwingen aan de DAF LF is de nieuwe 3,8 liter PACCAR PX-4-motor, die op de 7,5 tons-versie van de LF leverbaar is. DAF introduceert deze nieuwe motor specifiek in de LF City voor lichte toepassingen binnen de stedelijke distributie, waarvoor een motor met een slagvolume van net geen 4,0 liter zich optimaal leent.

> Lees meer

DAF Silent

Silent-versie

De speciale Silent-versie is uniek in de markt en maakt nog meer distributietoepassingen mogelijk in de stedelijke omgeving. Door een aantal slimme technologieën, waaronder speciale motorsoftware, wordt het geluid in de ‘Silent-mode’ beperkt tot slechts 70 dB(A). Dit maakt The New LF ideaal voor laden en lossen in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden.