Uitzonderlijke aandacht voor chauffeur en efficiency

De nieuwe CF en XF zijn de veiligste trucks op de weg. Ze beschikken standaard over voorzieningen die niet alleen de chauffeur en andere weggebruikers de hoogst mogelijke mate van veiligheid bieden, maar ook bijdragen aan een laag brandstofverbruik en een hoog comfortniveau.

1. Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control (ACC) past de snelheid van de truck automatisch aan om een veilige afstand tot voorliggers te bewaren.

2. Predictive Cruise Control

PCC gebruikt GPS-technologie om de exacte locatie van de truck te bepalen en de verwachte rijcondities voor de komende 1 tot 2 kilometer te voorspellen. Aan de hand van deze gegevens wordt binnen een specifiek bereik de ideale snelheid bepaald. 

3. Forward Collision Warning

Forward Collision Warning (FCW) genereert een geluidssignaal en een visuele aanduiding op het instrumentenpaneel om de chauffeur tot actie te doen overgaan om een aanrijding te voorkomen.

4. Geavanceerd noodremsysteem (AEBS)

Het geavanceerd noodremsysteem (AEBS) remt de truck in een noodgeval zonder tussenkomst van de chauffeur af.

5. Lane Departure Warning System

Het Lane Departure Warning System (LDWS) waarschuwt de chauffeur wanneer het voertuig onbedoeld de rijstrook verlaat als gevolg van een stuurfout, slaperigheid of afleiding.

6. Voertuigstabiliteitsregeling

Het elektronische remsysteem omvat ook een verbeterd systeem voor voertuigstabiliteitsregeling (VSC) om scharen en omslaan te voorkomen.

DAF Safety Systems
DAF Silent

Silent-versie

De nieuwe CF en XF met MX-11 motor zijn leverbaar in een stille versie die onder meer beschikt over speciale software en een geluidsge├»soleerde versnellingsbak om het geluidsniveau beneden 71 dB(A) te houden. Ideaal voor laden en lossen in gebieden waar ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend geluidsbeperkingen gelden.