DAF The New CF and XF chassis

De ideale basis voor elke opbouw

Ook het doordachte chassis is van topklasse. Het is zowel sterk als licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. Bovendien heeft het ruimtebesparende mogelijkheden die opbouwers zullen verrassen.

Sterk, licht en superieure rijeigenschappen

Ook het doordachte chassis is van topklasse. Het is zowel sterk als licht dankzij de toepassing van hoogwaardig staal. De robuuste, lichtere achteras is bij de trekkers en ook enkele bakwagenmodellen opgehangen met een Stabilink-constructie.

  • Het lage gewicht draagt bij aan een laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen, voor een hogere transportefficiency.
  • De Stabilink-achterasophanging staat garant voor rolstabiliteit, een hoger laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen.

Maximale flexibiliteit

Wat betreft chassisconfiguraties bieden de nieuwe CF en XF ongeëvenaarde flexibiliteit. De locatie van de componenten kan aan uw specifieke eisen worden aangepast voor optimale efficiency. Er is bovendien volop ruimte voor het bevestigen van pompsystemen, steunpoten of grote brandstoftanks.

  • Dankzij de slimme indeling van chassiscomponenten kunnen trekkers worden voorzien van grootvolumebrandstoftanks met een inhoud tot maar liefst 1500 liter.
  • De mogelijkheden voor het variëren van de chassiscomponenten zijn vrijwel onbegrensd en bieden ongeëvenaarde flexibiliteit.

Opbouwvriendelijk

De nieuwe CF en XF bieden een uitgebreide Body Attachment Module (BAM) die volop mogelijkheden biedt voor het opbouwen van maatwerkcarrosserieën. Er zijn specifieke modules beschikbaar voor gesloten opbouwen en het monteren van een kraan. Bakwagens beschikken standaard over een gatenpatroon aan de achterzijde voor het eenvoudig plaatsen van dwarsprofielen en laadkleppen.

  • Het uitgebreide Body Attachment Program bekort de opbouwtijd.
  • Een volledig vlak chassis waarvan de componenten aan de binnenzijde zijn gemonteerd, draagt in grote mate bij aan de ‘opbouwvriendelijkheid’.

ECAS-luchtvering

De elektronisch geregelde luchtvering (ECAS) is volledig vernieuwd voor uitstekende betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit. Nieuwe functies zijn bijvoorbeeld drukverhoudingsregeling, bediening van 2e hefbare as en drukregeling van de hefbalgen. De functies ECAS tijdelijk uitschakelen en ECAS op aanslagblok stabiliseren de as wanneer hulpmiddelen zoals kranen en haakarmen worden gebruikt. Een innovatieve en gebruiksvriendelijke afstandsbediening met verlichte knoppen is aangesloten op de stoel.

  • Nieuwe ECAS-opties zorgen voor een veiligere werkomgeving bij het laden en lossen
  • Chauffeurs kunnen onder alle omstandigheden alles nauwkeurig bedienen met de handige afstandsbediening

Ultra-compacte EAS-eenheid

Voor de nieuwe CF en XF hebben we een volledig nieuw en ultra-compact emissienabehandelingssysteem ontwikkeld. Meer vrije ruimte op het chassis is hiervan een bijkomend voordeel. Voor speciale toepassingen hoeven de DeNOx-installatie en het dieselpartikelfilter niet van elkaar gescheiden te worden. Ook dat draagt bij aan optimale efficiency.

  • De ultra-compacte EAS eenheid zorgt voor meer vrije ruimte op het chassis.
  • Het is 50 kilo lichter, wat zich direct vertaalt in extra laadvermogen.