DAF Smeermiddelen

DAF Smeermiddelen

DA Smeermiddelen maken onderdeel uit van het assortiment originele onderdelen en producten dat gericht is op versterking van de klantenbinding. Dankzij het uitgebreide assortiment DAF Smeermiddelen kunnen wij u smeermiddelen aanbieden voor alle PACCAR motoren.

Het assortiment DAF Smeermiddelen omvat alle motoroliesoorten, zowel gericht op hoge prestaties als op brandstofbesparing, zowel minerale als synthetische oliƫn. Olietypen voor aandrijflijnen vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het assortiment DAF Smeermiddelen en omvatten transmissie-oliesoorten voor handgeschakelde en automatische versnellingsbakken alsmede differentieeloliesoorten. Om het volledige programma te bestrijken, bieden wij u ook een compleet assortiment koelvloeistoffen aan.

Alle geselecteerde DAF Smeermiddelen vervullen vijf vitale functies om te kunnen voldoen aan de strenge DAF normen en het goedkeuringsproces.

1. Vetsmering

DAF Lubricants

De metalen onderdelen in motoren bewegen met zeer hoge snelheden en zijn vervaardigd met zeer nauwe toleranties. Een goede smering is dus van groot belang.

2. Afdichting

Hoewel de toleranties tussen de zuiger en de cilindermantel zeer nauw zijn, is er toch een minimale tussenruimte aanwezig. De olie helpt deze gleuf af te dichten, waardoor de compressieverhouding en daarmee het motorvermogen worden gehandhaafd.

3. Koeling

DAF Lubricants

Een minder bekende, maar vitale functie van olie is de warmteoverdracht. Olie voert warmte weg van de warmere zones van de motor en geeft deze warmte af bij het passeren door de oliekoeler.

4. Reiniging

Detergenten in de olie helpen afzettingen op warme oppervlakken te voorkomen. Dit houdt de motor, en met name de zuigers, schoon en voorkomt het vastkoeken van zuigerveren.

5. Voorkomen van roest

DAF Lubricants
Bij de verbranding in de motor ontstaan zuren die roest en corrosie kunnen veroorzaken. De olie bevat speciale detergenten die deze zuren neutraliseren en zo roest en corrosie voorkomen.

Gerelateerd informatie

MAX Card

Maxcard

Met de MAX Card krijgt u niet alleen aanbiedingen op DAF en TRP onderdelen, maar heeft u ook recht op extra service en exclusieve privileges.

Login of registeer

De nieuwste MAX flyer

PACCAR Parts Sales action

Ga naar de MAX Flyer om de laatste aanbiedingen te bekijken. 

MAX Flyer

Neem contact op met uw DAF dealer

DAF logo on dealer building

Wilt u meer weten? De DAF dealer kan u alles vertellen over de producten en diensten van DAF.

Zoek een DAF Dealer

Share this page

We invite you to share this page.