Download
  • maandag 18 oktober 2021
  • Eindhoven
 

Sneeuwkettingen worden verplicht in Frankrijk

Vanaf 1 november 2021

Chauffeurs zullen wettelijk verplicht zijn om sneeuwkettingen mee te nemen wanneer ze tussen november en maart door Frankrijk reizen. De nieuwe wetgeving is van toepassing op trucks met of zonder trailer of oplegger. Het niet nakomen van deze verplichting is strafbaar met een boete van €  135,- of zelfs een rijverbod. De wetgeving zal van toepassing zijn in 48 administratieve departementen in het oosten en zuiden van Frankrijk.

 
snow
 

Kettingen en winterbanden voor optimale grip

Tijdens het rijden door Frankrijk moet een chauffeur over ten minste twee sneeuwkettingen beschikken. Deze kettingen moeten om de aangedreven wielen worden gelegd en moeten worden gebruikt in winterse weersomstandigheden. Het gebruiken van meer dan twee sneeuwkettingen is toegestaan en is –uiteraard– veiliger. Het gebruik van winterbanden blijft ook verplicht. De combinatie van winterbanden en sneeuwkettingen zorgt voor optimale grip en veiligheid voor alle weggebruikers tijdens het rijden in winterse omstandigheden.

U kunt sneeuwkettingen nu rechtstreeks in de DAF Webshop kopen:

• Sneeuwkettingen voor alle bandenmaten, gecertificeerd conform Ö-norm Oostenrijkse standaarden
• Eenvoudig zoeken op bandenmaat
• Extra scherp geprijsde sneeuwkettingen op het complete sneeuwkettingen assortiment

Bestel tijdig

Wees voorbereid en bestel uw winterbanden en sneeuwkettingen op tijd in de DAF Webshop of vraag uw DAF-dealer naar uw mogelijkheden.