DAF en het milieu

DAF-environment-header DAF Trucks N.V. neemt milieuzorg heel serieus. Bij alle bedrijfsactiviteiten is aandacht voor het milieu vanzelfsprekend. 


DAF en het milieu

Attention to the environment as a matter of course

Reduceren van de milieubelasting

We zijn ons er van bewust dat we ervoor moeten zorgen dat onze processen en producten het milieu zo min mogelijk belasten. Zoals we voortdurend werken aan het verder verhogen van kwaliteit en efficiency, zo werken we ook aan het verder reduceren van de milieubelasting van onze activiteiten. Zo wordt voor de koeling van onze productie-installaties water uit een naburig kanaal gebruikt, in plaats van hoogwaardig drinkwater. En in het nieuwe Motorentestlaboratorium worden geavanceerde elektrische motorremmen gebruikt. Hierdoor is het mogelijk om voldoende energie op te wekken, om te voorzien in zo’n 20% van de energiebehoefte van onze fabrieken in Eindhoven. 

EcoDesign

Het minimaliseren van de milieubelasting die onze producten met zich meebrengen, is een integraal onderdeel van ons ontwikkelingsproces. Dit noemen wij ‘EcoDesign’. Ons EcoDesign-team introduceert ’groene’ opties tijdens de ontwikkeling van producten en componenten: technische mogelijkheden voor het minimaliseren van de milieubelasting. EcoDesign staat ook voor Ecologie + Economie. Dit betekent dat DAF naar oplossingen zoekt die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar die ook de efficiëntie van de truck verbeteren. 

We hebben al veel bereikt op milieugebied. Daar zijn we trots op. Maar we leunen niet tevreden achterover. Wij blijven continu aandacht besteden aan het verder optimaliseren van onze milieuzorg. Omdat de klant, onze medewerkers en de samenleving dat terecht van ons verwachten.

Milieuvoetafdrukcalculator

Milieuvoetafdrukcalculator

Bereken de milieuvoetafdruk van uw truck

Met de DAF-milieuvoetafdrukcalculator kunt u de milieu-effecten van uw DAF-truck eenvoudig berekenen. U hoeft alleen maar gegevens in te vullen zoals voertuigserie, motortype, emissieniveau, jaarkilometrage en brandstofverbruik. De calculator berekent de emissies van CO2, HC, NOx en deeltjes. De calculator is beschikbaar voor Euro 5, EEV en Euro 6-emissienormen. Deze calculator kan ook worden gebruikt voor offertes waarvoor milieu-informatie is vereist. De berekeningen worden uitgevoerd conform de Europese richtlijn 2009/33/EG. De berekeningen zijn een indicatie en alleen geldig voor de gebruiksfase van het voertuig.  

Deel deze pagina

Deel deze pagina met anderen.