LF 2016 EDITION

DAF-LF-MY-2016-2015085

DAF presenteert een groot aantal vernieuwingen voor de populaire LF-serie. Met geoptimaliseerde aandrijflijnen en nieuwe spoilers en fenders. Met nog meer mogelijkheden om de truck optimaal af te stemmen op uw specifieke inzet. Voor een nog hoger rendement. De feiten van de LF 2016 Edition op een rij.

Belangrijkste vernieuwingen

 • 4,5 liter PACCAR PX-5-Motor
  Tot 5% zuiniger
 • Nieuw AS Tronic 12-versnellingsbak voor 6,7 liter PACCAR PX-7-motor
  GVW’s tot 32 ton, lager brandstofverbruik, nog meer comfort
 • Wielbases tot 6,90 meter
  Laadlengtes tot ruim 9 meter
 • Brandstoftanks tot 1.240 liter
  Maximale actieradius, besparing op brandstofkosten
 • Nieuw aerodynamica-pakket (Day Cab)
 • Tot 4% lager brandstofverbruik
 • Meer informatie op het centrale display
  Boetes voorkomen door tacho-informatie, hoge voertuigbeschikbaarheid door service-indicator
 • ACC, FCW, AEBS Standaard**, LDWS Standaard
  Nog meer comfort, nog hogere veiligheid
 • LED achterlichten
  Lange levensduur, laag energieverbruik, geen stilstand door defecte lamp
 • Frigoblock generator-voorbereiding voor PACCAR PX-5-motor
  Nog gunstiger verbruik, gemakkelijke installatie en aansluiting
 • Nog betere communicatie tussen chassis en opbouw
  Maximale efficiency, nog meer gebruiksgemak
** bij luchtvering achter en GVW > 8 t

Veilig en Comfortabel

De LF 2016 Edition wordt in verreweg de meeste uitvoeringen standaard geleverd met de allernieuwste veiligheids- en comfortsystemen. ACC (Adaptive Cruise Control) zorgt ervoor dat de afstand tot de voorganger binnen de ingestelde limieten hetzelfde blijft. FCW (Forward Collision Warning) in combinatie met AEBS (Advanced Emergency Braking System) waarschuwt indien een aanrijding dreigt en remt het voertuig in een noodgeval zelfstandig af. En LDWS (Lane Departure Warning System) geeft een signaal wanneer de truck de rijbaan dreigt te verlaten. Meer comfort voor de chauffeur en vooral ook extra veiligheid.

Efficiënt

Dankzij een verder verbeterde warmte- en luchthuishouding en geoptimaliseerde software is de 4,5 liter PACCAR PX-5- motor (112 kW/152 pk - 157 kW/213 pk) tot maar liefst 5% zuiniger geworden. Nieuw voor de uitvoeringen met 6,7 liter PACCAR PX-7-motor (164 kW/223 pk - 231 kW/314 pk) is een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak met 12 versnellingen. Daardoor zijn nu ook combinatiegewichten tot 32 ton. Meer lading per rit betekent nog meer efficiency.

Communicatief

Chassis en opbouw communiceren nog beter met elkaar. Onder andere via de CAN. Voordeel: nog meer bedieningsmogelijkheden van de opbouw vanuit de cabine. Signalen van de opbouw zijn configureerbaar en instelbaar op het display op het dashboard. Ook nieuw: de mogelijkheid om de luchtvering automatisch te laten zakken als de PTO wordt ingeschakeld. Voor nog meer stabiliteit bij het lossen van een kipper bijvoorbeeld.

Aerodynamisch

Voor de LF 2016 Edition met Day Cab werd een compleet nieuw aerodynamica-pakket* ontwikkeld. Met fenders en een dakspoiler die perfect op elkaar aansluiten. Voor een 4% lager brandstof-verbruik, uiteraard afhankelijk van de inzet. Optimale aerodynamica voor lage operationele kosten.

* leverbaar vanaf voorjaar 2016

Oog voor detail

De nieuwe LED-achterlichten zien er fraai uit – met een uniek oplopend effect van de lichten bij het links of rechts afslaan. Belangrijker: LED-verlichting heeft een extreem lange levensduur en draagt bij aan maximale voertuigbeschikbaarheid. Zo laten we geen kans onbenut om de laagste operationele kosten te realiseren.

DAF-LF-MY-2016-LED

Uitgekiend

De LF staat bekend om z’n lage eigen gewicht voor het hoogste laadvermogen in z’n klasse. Nog grotere laadvolumes zijn mogelijk dankzij zeven nieuwe wielbases met lengtes tot maar liefst 6.90 meter. Voor laadlengtes tot ruim 9 meter! Langere wielbases maken ook toepassing van nog grotere brandstofvolumes mogelijk. Tot maar liefst 1.240 liter. Uniek in deze klasse. Dat betekent een nog grotere actieradius en maximaal voordeel door te tanken waar brandstof het goedkoopst is.

Informatief

De DAF Driver Performance Assistant (DPA) helpt de chauffeur het beste uit uw truck te halen. Het systeem informeert over brandstof-verbruik, remgedrag en bandenspanning. Ook informatie van de tachograaf wordt erop getoond. Zo krijgt de chauffeur een duidelijk overzicht van rijtijden en worden overtredingen voorkomen. Het scherm laat nu ook zien wanneer de volgende servicebeurt gepland dient te worden. Voor tijdig onderhoud en maximale voertuigbeschikbaarheid.

DAF-LF-2016-Edition-Interior-20151002

Doordacht

In navolging van de PX-7 motor is voorbereiding voor een Frigoblock-generator nu ook mogelijk op de 4,5 liter PACCAR
PX-5-motor. Door een nieuw oliecarter kan die compact geïnstalleerd worden met de voordelen van een optimale bodemvrijheid en een minimale kans op beschadiging. Doordacht. 
Zo is de LF nu ook leverbaar met een verhoogde luchtinlaat achter de cabine. Praktisch en efficiënt bij de plaatsing van koelinstallaties boven de cabine. Of bij een in hoogte verstelbare dakspoiler of topsleeper.

DAF Transport Efficiency

DAF-Pay-off-nl

DAF Transport Efficiency heet onze filosofie om u de hoogste opbrengst per kilometer te bieden.

DAF Transport Efficiency

DAF Diensten

DAF diensten

Achter iedere DAF truck staat een professionele organisatie en een internationaal netwerk van dealers. Zij helpen u bij de keuze van het juiste voertuig, regelen de financiering en houden uw wagenpark in perfecte conditie.

Lees meer

Neem contact op met uw DAF dealer

DAF logo on dealer building

Wilt u meer weten? De DAF dealer kan u alles vertellen over de producten en diensten van DAF.

Zoek een DAF Dealer

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.