Adaptive Cruise Control

Adaptive Cruise Control (ACC) is een cruisecontrol-systeem met uitgebreide functionaliteit. Het helpt de bestuurder een veilige afstand tot het voor hem rijdende verkeer te bewaren en waarschuwt de bestuurder als er handmatig moet worden ingegrepen.

Minder vermoeidheid voor de chauffeur

ACC controleert met behulp van een radarsensor of er zich bewegende objecten op dezelfde rijbaan bevinden. ACC handhaaft een vooraf ingestelde snelheid zolang er geen ander verkeer wordt waargenomen. Als er een langzaamrijdende voorligger wordt waargenomen, zal ACC het motorvermogen verminderen en - indien nodig - retardersystemen en remmen activeren om de vooraf ingestelde veilige volgafstand aan te houden.

Er zal een afstandswaarschuwing worden gegeven als het noodzakelijk is voor de bestuurder om in te grijpen om de ingestelde afstand te bewaren. De ingebouwde Forward Collision Warning-functie waarschuwt de bestuurder als hij maximale remkracht toe moet passen om een kop-staartbotsing te voorkomen. Dankzij ACC hoeft de bestuurder de ingestelde rijsnelheid van de cruisecontrol niet langer voortdurend te wijzigen, waardoor stress en vermoeidheid afnemen. ACC maakt rijden meer ontspannen en veiliger. 

Gerelateerde informatie

Ontdek de DAF Euro 6 modellenreeks

Ontwikkeld voor maximale efficiency, optimale betrouwbaarheid en het hoogste chauffeurscomfort

DAF Euro 6 modellenreeks

DAF Transport Efficiency

DAF-Pay-off-nl

DAF Transport Efficiency heet onze filosofie om u de hoogste opbrengst per kilometer te bieden.

DAF Transport Efficiency

Neem contact op met uw DAF dealer

DAF logo on dealer building

Wilt u meer weten? De DAF dealer kan u alles vertellen over de producten en diensten van DAF.

Zoek een DAF Dealer

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.