Comfort- en veiligheidssystemen

DAF-XF-Euro-6-snow-comfort-safety-940

DAF Euro 6-voertuigen zijn ontworpen om maximale veiligheid te bieden aan de chauffeur en andere weggebruikers. Natuurlijk gaat het bij veiligheid niet alleen om systemen die de chauffeur beschermen bij een ongeval.

Chauffeursveiligheid 
Veiligheid voor de chauffeur staat voorop. De versterkte cabinestructuur met voorgeprogrammeerde kreukelzones vóór en achter speelt daarbij een belangrijke rol. Evenals de unieke energie-absorberende cabine-ophanging. Hierdoor schuift de cabine bij een kopstaartbotsing gecontroleerd naar achteren. Deze blijft verbonden met het chassis en zoveel mogelijk intact. Het dashboard heeft schokabsorberende zones om in het geval van een aanrijding mogelijk letsel aan de knieën te beperken, dan wel te voorkomen. Een aribag is als optie leverbaar en DAF’s unieke Night Lock beschermt eenvoudig en doeltreffend tegen inbraak en beroving.

Veiligheidssystemen
De Euro 6 DAF CF en DAF XF zijn standaard uitgerust met voertuigstabiliteitsregeling (VSC), die scharen en kantelen helpt voorkomen, Adaptive Cruise Control (ACC), Forward Collision Warning (FCW) en Lane Departure Warning System (LDWS). Deze geavanceerde veiligheids- en comfortsystemen zijn beschikbaar naast het geavanceerde noodremsysteem van DAF (AEBS), dat aanrijdingen helpt te voorkomen of de gevolgen van een aanrijding beperkt. Er is ook een optioneel camera-/bewakingssysteem beschikbaar voor een nog beter zicht aan de voorzijde en passagierszijde van de truck. 

DAF Transport Efficiency
Ook beschikbaar als optie zijn Predictive Cruise Control en Predictive Shifting. Deze innovatieve technologieën dragen bij aan DAF’s Transport Efficiency filosofie en kunnen brandstofverbruik en CO2 emissies tot 3 % verlagen. Vooral wanneer er veel in de bergen wordt gereden. Meer informatie over Transport Efficiency


Meer informatie over DAF comfort- en veiligheidssystemen

 • Predictive Cruise Control

  DAF-PCC-Predictive-Cruise-Control-Euro-6

  Predictive Cruise Control (PCC) maakt gebruik van geavanceerde GPS-technologie voor het bepalen van de exacte positie van het voertuig en om erachter te komen met welke rijomstandigheden de komende 1 tot 2 kilometer rekening moet worden gehouden. 

  Lees meer
 • Adaptive Cruise Control

  DAF-ACC-Adaptive-Cruise-Controle-Euro-6
  Adaptive Cruise Control (ACC) is een cruisecontrol-systeem met uitgebreide functionaliteit. Het helpt de bestuurder een veilige afstand tot het voor hem rijdende verkeer te bewaren en waarschuwt de bestuurder als er handmatig moet worden ingegrepen.

  Adaptive Cruise Control
 • Lane Departure Warning System

  DAF-LDWS-Lane-departure-Warning-system
  LDWS is bedoeld om ongelukken door onbedoelde wisselingen van rijstroken of het verlaten van de rijbaan te voorkomen, door de chauffeur te waarschuwen wanneer hij de over de belijning aan een van beide zijden van de rijstrook dreigt te rijden.

  Lees meer
 • Voertuigstabiliteitsregeling

  DAF-VSC-Vehicle-stability-Control
  Voertuigstabiliteitsregeling (VSC) is een elektronisch, actief veiligheidssysteem dat de bestuurder helpt zijn voertuig onder controle te houden tijdens een kritieke manoeuvre. 

  Lees meer
 • Geavanceerd noodremsysteem (AEBS)

  DAF-AEBS-Advanced-Emergency-Braking-system 
  Het geavanceerde noodremsysteem (AEBS) van DAF helpt aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen van een aanrijding te beperken. 


  Advanced Emergency Braking System
 • DAF nachtslot

  DAF-nightlock-Euro-6
  Om chauffeurs te beschermen tegen inbraak en beroving in de cabine, introduceert DAF als eerste truckfabrikant een nachtslot voor de portieren. Dit kan gemakkelijk en snel op elke DAF XF worden gemonteerd.

  Lees meer

Ontdek de DAF Euro 6 modellenreeks

Ontwikkeld voor maximale efficiency, optimale betrouwbaarheid en het hoogste chauffeurscomfort

DAF Euro 6 modellenreeks

Euro 6 Configurator

DAF Euro 6 truck configurator

Welk transporttoepassing ook, DAF heeft altijd een passend antwoord. Gebruik de DAF Truck Configurator om te kijken welke Euro 6 truck het best bij uw wensen past.

DAF Euro 6 Truckconfigurator

Neem contact op met uw DAF dealer

DAF logo on dealer building

Wilt u meer weten? De DAF dealer kan u alles vertellen over de producten en diensten van DAF.

Zoek een DAF Dealer

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.