Een vruchtbare samenwerking


 

Ferro-Sped 2000 Kft., een bedrijf met meer dan 30 jaar professionele ervaring, kocht nog maar vier jaar geleden zijn eerste DAF trucks met oplegger. Toch draagt nu al bijna de helft van het wagenpark van 125 voertuigcombinaties het logo van deze Nederlandse fabrikant. Dankzij de uitgebreide serviceondersteuning, de uitstekende beschikbaarheid van onderdelen en de klantgerichte aftersales-service heeft de in Dabas gevestigde onderneming ondertussen een zeer nauwe partner-dealerrelatie opgebouwd. 

 

Ferro-Sped 2000 Kft. is een bedrijf dat inmiddels wordt geleid door de tweede generatie. Aan het roer van dit succesvolle bedrijf staat directeur Tamás Suhajda. Hij had een geweldige mentor, zijn vader, die in 1985 toetrad tot de transportsector en aanvankelijk in dienst was van een staatsbedrijf. Hij werd al gauw overgeplaatst naar de afdeling die verantwoordelijk was voor het transport van staal. Daar deed hij uitgebreide ervaring op in de transportsector. Na de politieke omwenteling in 1989 werkte hij als een onafhankelijke aannemer met zijn eigen tweedehands truck. In de loop der jaren ontstond er een wagenpark met nieuwere en modernere voertuigen en later ook met geleasede nieuwe trucks. Het bedrijf kocht vervolgens in 1998 de huidige locatie, die sindsdien steeds meer werd uitgebreid. Ondertussen voegden zij de staalhandel en de productie van stalen constructiematerialen (bijv. staalmatten en staalvezels) toe aan hun portfolio. Dit leidde voor de millenniumwisseling tot de oprichting van Ferro-Sped 2000 Kft., als afscheiding van de transportactiviteiten. De vader van Tamás Suhajda heeft tegenwoordig de leiding over de staalhandeltak van het familiebedrijf.

Tijdens de economische crisis van 2009 werkten zij samen om Ferro-Sped 2000 Kft. overeind te houden, en in 2012 maakte het bedrijf weer een groei door. Rond deze tijd werd het internationale transport van zeer grote producten aan het dienstenpakket toegevoegd, naast het inheemse transport van staal. Hiertoe bevatte het wagenpark 50 verlengbare en verbreedbare diepladers die ladingen tot 6 meter breed, 42 meter lang en met een gewicht tot 70 ton konden vervoeren. De voertuigcombinaties van het bedrijf vervoeren grote staalconstructies, voornamelijk naar Duitsland en Oostenrijk. Op de terugweg nemen ze grote producten mee terug, zoals kabeltrommels, gelaste draadmatten, wapeningsstaven, tegels en stenen. Het bedrijf verzorgt tevens internationaal transport van landbouwmachines.

Tegenwoordig vervoert Ferro-Sped 2000 Kft. dagelijks 180 vrachten, en maandelijks 3800 vrachten, waarbij het bedrijf als transportondernemer tevens 1000 van deze opdrachten uitbesteedt. Normaal zijn 70% van de transportopdrachten binnenlands en 30% internationaal. Het bedrijf beslaat 100.000 vierkante meter en heeft 160 mensen in dienst. Er is een onderhoudswerkplaats met vier werkstations plus een wasstation voor één truck per keer. Het wagenpark bestaat momenteel uit 125 voertuigcombinaties met meer dan 50 trucks met opleggers van DAF. Dit jaar heeft het bedrijf 42 nieuwe DAF XF 480 Space Cab modellen aangeschaft, deels ter vervanging van de oudere XF 460 modellen uit 2014, maar ook om het wagenpark uit te breiden.

Groeien met DAF

"Nadat wij onze financiële cijfers op orde kregen en vanaf 2012 weer groeiden, was 2014 het jaar waarin wij het wagenpark aanzienlijk uitbreidden. We hadden twee opties: het kopen van 3 à 4 jaar oude tweedehands voertuigen, of een compleet nieuwe weg inslaan. Toen kwam DAF in beeld. We kochten 34 nieuwe XF 460 Space Cab trucks van DAF. Andere transporteurs hadden lovende kritieken over de DAF XF, die jarenlang een van de meest geliefde trucks in Hongarije was. Betrouwbaarheid is een uiterst belangrijke factor voor ons, omdat we ons bij onze leveringen geen vertragingen kunnen veroorloven. Het verkoopproces zelf bleek ook zeer overtuigend te zijn", begon Tamás Suhajda zijn verhaal.

"Aangezien wij een gemengd wagenpark hebben, werken wij met verscheidene merken trucks. Maar DAF biedt de meest efficiënte, flexibele en klantgerichte ondersteuningsservice. De onderdelenaanvoer is uitstekend en dit is essentieel voor een maximale inzetbaarheid van het voertuig. Wij gebruiken DAF Originele filters en smeermiddelen voor onze XF-trucks, en wij kopen TRP Onderdelen. De standairco, die het chauffeurscomfort in onze nieuwe XF-trucks verhoogt, is ook een product van TRP. Wij staan hierdoor open voor deelname aan het TRP Trailer-Pilot Project, waarbij een van onze trailers zal worden gerenoveerd met TRP Onderdelen. Wanneer deze test gunstige resultaten oplevert, zullen wij in de toekomst nog meer TRP Onderdelen aanschaffen", aldus de Managing Director.

Voorspelbare en betrouwbare werking

"Hoewel de XF-modellen zeer betrouwbaar zijn, kunnen er bij elk voertuig technische problemen optreden. DAF loopt voorop bij het oplossen van dit soort problemen. De monteurs in het servicecentrum van onze dealer voeren de noodzakelijke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit, en wel met het hoogste kwaliteitsbesef. Wij kochten onze trucks met een garantie van drie jaar en een MultiSupport-onderhoudscontract voor vier jaar en 90.000 kilometer per jaar. Dit garandeert een voorspelbare en betrouwbare inzetbaarheid tijdens de contractduur en een betere inruilprijs, terwijl DAF gedurende de hele looptijd de volle service-ondersteuning biedt. Onze zeer betrouwbare DAF trucks hebben tijdens onze buitenlandse ritten geen enkel pechgeval gekend. In enkele gevallen hebben we hier in Hongarije kunnen vertrouwen op de hulp van het ITS-callcenter. We waren ook blij met deze service. Wij kregen bovendien onmiddellijk de beschikking over een vervangend voertuig, waardoor we nauwelijks tijd hebben verloren. 

Verder is het zeer prettig dat onze dealer ons in contact heeft gebracht met een aftersales-vertegenwoordiger. Deze vertegenwoordiger komt indien nodig bij ons langs en biedt ons op een vriendelijke manier snel hoogwaardige oplossingen. Onder andere daarom zijn wij zo blij met DAF en de DAF Dealer. Omdat wij al tientallen jaren met voertuigen van verschillende fabrikanten hebben gewerkt, kunnen wij vergelijkingen maken op basis van een uitgebreide hoeveelheid ervaring. Ik kan dus met een gerust gevoel stellen dat DAF wat betreft service-ondersteuning absoluut en verreweg de hoogste norm biedt."

Fantastische ervaringen

"Onze chauffeurs hebben ook al snel de DAF XF-trucks leren waarderen. Dit vanwege de ruime, comfortabele en chauffeursvriendelijke cabines en hun krachtige motoren met uitstekende karakteristiek. De 42 modellen van het type XF 480 die we dit jaar hebben aangeschaft, werden besteld met luchtvering en standairco. Dit deden wij om onze collega's nóg meer comfort te bieden en zodoende hun werktevredenheid binnen het bedrijf verder te vergroten. Na de eerste maanden stelden we vast dat het brandstofverbruik van de 480 pk sterke modellen van de nieuwe generatie XF 1,5 liter per 100 kilometer lager was dan bij de vorige modellen met 460 pk. Dit verschil zal waarschijnlijk in de toekomst groter worden. Dit toont tevens aan dat DAF altijd zijn belofte nakomt", aldus Tamás Suhajda.

Better Service Better DAF