Personalisatie zorgt voor tevreden chauffeurs


 

Voor Charles Dehergne, directeur van TCDA, AVERTY Transports en DUTAY Transports, is het duidelijk: geef chauffeurs de voertuigen die ze willen en hun betrokkenheid en loyaliteit groeien, wat goed is voor het succes van de Group.

De TCDA Group vertrouwt op DAF Voertuigen om zijn succesvolle groei te waarborgen. Charles Dehergne, die transportondernemer was toen de groep in 2011 werd gestart, leidt de TCDA Group, die sinds de overname van AVERTY Transports en DUTAY Transports een vooraanstaande plaats inneemt in de transportindustrie. Het succes van de groep is gebaseerd op zijn sociale focus en het delen van voordelen met medewerkers; in 2016 werd een omzet gerealiseerd van € 12 miljoen.

Charles Dehergne rekent op zijn medewerkers om de omzet volgend jaar te verhogen tot € 20 miljoen, in het kader van het 2020 Performance Project. "Klanten tevreden stellen is mijn drijfveer, en de sleutel tot mijn succes is luisteren naar mijn medewerkers en ervoor zorgen dat zij ook tevreden zijn," zegt hij. "Zo verdien ik hun respect en zorg ik ervoor dat ze zich betrokken voelen." Hij geeft om zijn chauffeurs en vraagt vaak hun mening over zaken die in de groep spelen. "Ik beschouw hen als mijn eerstelijns verkopers en betrek hen bij de managementkant van het bedrijf," vertelt hij.

"Zorgen dat mijn chauffeurs tevreden zijn, is de sleutel tot mijn succes"

Hij nodigde zijn chauffeurs uit om hun nieuwe truck te kiezen – ze kozen de DAF XF, waarna de TCDA-directeur onmiddellijk contact opnam met zijn lokale DAF Dealer. "Met de automatische versnellingsbak lijkt de DAF XF 510 Euro 6 betrouwbaar en de prestaties zijn goed," aldus Charles Dehergne. "De zijfenders zorgen voor brandstofbesparing en staan goed op de truck. Naar mijn mening onderhoudt de DAF Werkplaats de beste relatie met zijn klanten, terwijl DAF een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kent, die de sociale dimensie steunt die ik in de groep wilde".

Toelichting: Begin 2017 schafte Charles Dehergne tien DAF XF 510 Super Space Cabs aan, allemaal voorzien van koelbox, matras, tv, standairco en koplampen op het dak voor optimaal zicht in het donker. De chauffeurs vonden het geweldig. "Al deze extra's kostten me € 5.000 - 6.000 per voertuig, maar nu kan ik de beste chauffeurs in dienst nemen en houden," vertelt Charles Dehergne ons. "Ze vormen een goudmijn voor mijn bedrijf." AVERTY en DUTAY kochten in 2018 nog eens vier DAF XF 480 Super Space Cabs en de bedoeling is om daar in 2019 nog vijf aan toe te voegen.

Door de ogen van een chauffeur

Aurélien Bignon wilde maar al te graag in aanmerking komen voor een van de tien DAF XF 510 Super Space Cabs die AVERTY Transports in maart 2017 aanschafte. Al sinds zijn vader hem als kind meenam op ritjes in zijn DAF heeft hij een passie voor het merk. Hij was erg gelukkig toen hij een DAF XF 510 kreeg, met de beste voorzieningen voor zijn wekelijkse transport van verse en diepvriesproducten tussen Aizenay in west-Frankrijk en Parijs. "Een DAF is altijd zo comfortabel", begint hij, terwijl zijn ogen stralen. "Een grote cabine, een comfortabele matras, een koelbox en een tv… het is puur genieten."

"Ik ben meer ontspannen wanneer ik bij de klanten aankom"

Hij werkt in de nachtdienst, dus zijn de daklichten voor hem een geweldig voordeel. Maar hij is vooral blij met de airconditioning. "De airconditioning en standairco houden de temperatuur in de cabine op het juiste niveau, zelfs in de zomer," vertelt hij. "Ik ben minder moe, ik slaap beter en ik ben meer ontspannen wanneer ik bij de klanten aankom. Daarom zijn ze ook meer dan tevreden dat ik hun goederen vervoer."

Better Service Better DAF