Download:

dinsdag 18 september 2018

DAF ondersteunt duurzaamheidsambitie Renewi


Het internationale waste-to-productbedrijf Renewi heeft fors geĆÆnvesteerd in - voor de Belgische markt - 97 duurzame en efficiĆ«ntere DAF-voertuigen om de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk te verlagen. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen en de technologische inspanningen om op termijn ook elektrische voertuigen te kunnen leveren, waren voor Renewi doorslaggevend om voor de Belgische markt integraal voor DAF te kiezen.

Renewi DAF CF FAN

Renewi investeert in een 400-tal euro 6 vrachtwagens voor Nederland en België, waardoor tegen het voorjaar van 2019 ongeveer 90 % van het totale vrachtwagenpark zal bestaan uit euro 5 en euro 6 voertuigen. Door gebruik te maken van deze duurzamere vrachtwagens neemt Renewi’s eigen ecologische voetafdruk aanzienlijk af en bereidt de onderneming zijn wagenpark ook voor op de aanstaande invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Koen Van Braeken, Key Accountmanager bij DAF Trucks België: “Renewi heeft bij DAF Trucks België 97 voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen. Het gaat om 37 vuilniswagens CF340 FAG voor het ophalen van rolcontainers, 40 voertuigen CF410 voornamelijk FAS 6x2 met een containerafzet systeem, 3 inzamelvoertuigen CF410 FAQ 8x2 uitgerust met een hydraulische laadkraan en met een containerafzet systeem of met een kraakpers opbouw voor het ophalen van ondergrondse containers, 9 trekkers CF450 FT t.b.v. opleggers met een laadklep of met “walking floor” en 8 verschillende bakwagens die voorzien worden van een conventionele laadbak met laadklep en van een schuifzeil opbouw met meeneemheftruck. Alle voertuigen worden geleverd tegen eind maart 2019.

Onze snelle oplevertermijn én ons commitment om ook in de toekomst in te zetten op elektrische vrachtwagens, heeft Renewi overtuigd om hun volledige BeLux-bestelling bij DAF Trucks België te plaatsen. Op die manier zal DAF hen meehelpen om het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving.”

Peter Dilnot, CEO van Renewi: “Duurzaamheid is een van onze kernwaarden, welke ten grondslag ligt aan alles wat we doen. We zijn dan ook verheugd om een aanzienlijke investering te maken in de modernisering van ons wagenpark waarmee we de impact die onze activiteiten hebben op het milieu nog verder verlagen en de inzameling bij klanten kunnen optimaliseren. Rond de 90% van het afval dat we verwerken, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. We vergroten onze positieve bijdrage nu ook door onze inzamel- en recycling activiteiten zo duurzaam mogelijk uit te voeren.”

Renewi, ontstaan uit de fusie van de Nederlandse afvalverwerker van Gansewinkel en de Britse afvalverwerker Shanks Group, verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval waarvan 89% wordt gerecycleerd of herwonnen. De onderneming is aanwezig in ruim 200 vestigingen verspreid over negen landen.