Download:

maandag 17 september 2018 | Temse | DAF Trucks Belux

Alders Transport zoekt chauffeurs om met brandstofzuinige DAF’s te rijden


Alders Transport heeft onlangs zijn wagenpark uitgebreid met 30 nieuwe DAF-voertuigen: 25 XF- en 5 CF-trekkers. Samen met DAF concessiehouder Truck Trading Limburg (TTL) werden de XF- en CF-trekkers ultralight ‘op maat’ ontworpen voor het vervoer van zware lasten en droge bulkmaterialen. Verder heeft Alders Transport momenteel 15 tot 20 vacatures voor chauffeurs die met deze brandstofzuinige DAF- wagens willen rijden. De Limburgse onderneming biedt bovenop het vaste loon ook nog premies en bonussen indien de sollicitanten over specifieke kennis of capaciteiten beschikken of flexibel willen werken met overnachting in de ( luxueuze) cabine.

Alders-DAF-CF-01

De nieuwe trekkers zullen ingezet worden voor het langeafstandsvervoer (XF) en voor het vervoer van zware lasten op relatief korte afstanden ( XF en CF).

“Ons wagenpark telt 400 trekkende eenheden, waarvan 300 DAF’s”, vertelt CEO Roel Smets. “Dat onze nieuwe bestelling DAF-trekkers zijn, is geen toeval. Wij hebben drie grote merken vergeleken en op het vlak van TCO (total cost of ownership) scoorde DAF veruit het beste. Ook de beloofde brandstofbesparing van de nieuwe modellen (4 à 7 %) hebben ze gerealiseerd, waardoor ze aan de top van het klassement staan.”

Alders heeft 18 techniekers in dienst die instaan voor het dagelijks onderhoud van de voertuigen. “Maar onze DAF concessiehouder Truck Trading Limburg heeft hierin ook een groot aandeel”, aldus Smets. Ze helpen ons met de scholing van onze mecaniciens, ze zorgen voor een snelle levering van de onderdelen en nemen de hightech-ingrepen van de voertuigen op zich. Wij werken al meer dan 30 jaar met hen samen en we hebben in die tijd een echt partnership uitgebouwd. Zo springt hun Key Accountmanager regelmatig binnen om naar onze verzuchtingen te luisteren, zoekt voor ons naar specificaties die wij nodig hebben, kortom: die service gaat veel verder dan de verkoop van de voertuigen. Zij zorgen er altijd voor dat ze perfect zijn omgebouwd en kant en klaar geleverd worden.”

Het bedrijf uit Overpelt is tevens een van de founding fathers van de provinciale pool voor beroepschauffeurs  en het FAST Track CE project gericht op het aanzwengelen van de instroom van nieuwe chauffeurs. De kandidaten krijgen een gratis opleiding (incl. rijbewijs) tot truckchauffeur, met een maximale doorlooptijd van 3 maanden en een gegarandeerde tewerkstelling. Het project is zeker een succes en heeft al 28 truckchauffeurs met rijbewijs CE afgeleverd. Desondanks blijft de vraag groter dan het aanbod.

Alders is momenteel op zoek naar silochauffeurs, ADR-chauffeurs voor huifwagen, kipper en silo, chauffeurs voor de bouw ( plateau en binnenlader) en chauffeurs voor het internationaal transport. Kandidaten kunnen zich altijd melden.

 

Alders Transport richt zich voornamelijk op het nationaal en internationaal transport van staal en non-ferrometalen, toelevering van minerale grondstoffen, bulkvervoer voor de bouwsector en nationaal en internationaal afvalvervoer (ADR). Het bedrijf heeft vestigingen in België, Duitsland en Centraal-Europa en stelt 500 mensen tewerk en is actief met 400 eigen trekkers en 750 opleggers. 


Alders-DAF-CF-02