donderdag 25 mei 2017 | Temse

Mobility Group Belgium - Nieuwe start met DAF


In de wereld van takelen en bergen zit beweging. Dat blijkt wel uit het initiatief waar onder meer Luc Sanders van Luc Sanders Depannage achter zit. Samen met Raymond Anthoni en Max van Eijck richtte hij de Mobility Group Europe op. Dat is dan weer de holdingmaatschappij waar drie Belgische takelvennootschappen toe behoren: Luc Sanders Depannage in Kalmthout, Depannage La France in Antwerpen en Takeldienst Struyfs in Zandhoven. “Die namen moeten op korte termijn verdwijnen en plaats maken voor Mobility Group Belgium,” verduidelijkt Luc Sanders. “Mobility Group Belgium wordt de beheerder van alle materieel van de groep, waarbij we streven naar een uniformiteit voor de groep en een verregaande professionalisering.”

De goede ervaringen met DAF voerden tot de aankoop van een nieuwe DAF FA LF220.12 met GRS platform.
DAF-lf-Mobility-Group-Belgium-P4270208

De omschakeling, onder meer met uniforme bedrijfskleuren is in volle gang en hier valt meteen ook een primeur voor DAF, want het eerste voertuig dat in functie van Mobility Group Belgium werd aangeschaft is een DAF FA LF220.12 platformwagen. “Onze nieuwe aanwinst werd niet meer in de kleuren van één van de deelnemende bedrijven gestoken, maar in een geel/zwart geblokt Battenburg patroon, zoals dat in Groot-Brittannië al langer in gebruik is.”, legt Luc Sanders enthousiast uit. “Dat wordt het patroon voor al onze nieuwe voertuigen en de wagens die nog langer in dienst blijven. Er komt geen naam meer op van een takelbedrijf, want we willen evolueren naar een echte hulpdienst, geïnspireerd op het voorbeeld van Scandinavië.”

De nieuwe DAF heeft een platform van GRS Nederland (Global Recovery Service). Niet toevallig overigens is GRS een onderdeel van de Van Eijck Groep; de Nederlandse partner binnen Mobility Group Europe.

“We hebben niet zomaar voor DAF en deze uitvoering gekozen.”, gaat Luc Sanders verder. “Onze keuze is immers gebaseerd op de korte draaicirkel van dit model, zijn Euro 6 krachtbron en een 5 % lager brandstofverbruik, de twaalf verhoudingen van de AS-Tronic versnellingsbak, de luchtinlaat achter de cabine die meer flexibiliteit biedt voor het opbouwen, de lage instap en de tacho op het centrale display. DAF Transport Efficiency is geen loze slogan, want het chassis is echt geoptimaliseerd voor onze toepassingen en onze keuze van opbouw. Verder hebben we ervaring met het merk DAF en zijn we zeer tevreden over de service van concessiehouder Truck Trading Antwerpen die ons het chassis van de DAF FA LF 220 12 leverde.”

Net als het andere rollend materieel van de drie deelnemende takelbedrijven valt de nieuwe DAF dus onder het beheer van Mobility Group Belgium. Een groep met drie vestigingen en een eigen vloot met signalisatievoertuigen, transportvoertuigen, lichte en zware kraanwagens, lichte platformwagens en voertuigen voor pechverhelping. Hieronder zijn trouwens nog een aantal DAF vrachtwagens te vinden. Dat materieel is verspreid om snel en efficiënt tussenbeide te kunnen komen. Mobility Group Belgium heeft overigens een eigen meldkamer (Tow Traffic Support bvba) voor de eigen en externe takelbedrijven

Bij de foto’s:

1/ De goede ervaringen met DAF voerden tot de aankoop van een nieuwe DAF FA LF220.12 met GRS platform.
2/ Geen namen of bedrijfskleuren meer van één takelbedrijf, maar een zwart/geel geblokt patroon dat meteen verwijst naar hulpverleningsvoertuigen. De nieuwe DAF is in Antwerpen gestationeerd om snel te kunnen ingrijpen bij incidenten op de Antwerpse Ring.

DAF-lf-Mobility-Group-Belgium-P4270208

Mobility Group Belgium
Drie vestigingen: Kalmthout, Antwerpen, Zandhoven
Bedrijfswagenvloot:

  • 14 signalisatievoertuigen
  • 2 trekkers, containerchassis en dieplader
  • 7 lichte kraanwagens
  • 8 zware kraanwagens
  • 11 lichte platformwagens
  • 5 wagens voor pechverhelping