vrijdag 2 juni 2017 | Temse

Transport Van Egdom en S’Jegers plaatsen eerste fleet bestellingen van de nieuwe DAF XF bij DAF concessiehouder Peeters uit Herentals


De nieuwe XF werd eind April geïntroduceerd op de CV show in Birmingham (UK) en de eerste fleet bestellingen lopen al binnen. Trouwe DAF klanten van het eerste uur, zoals Transport Van Egdom en S’Jegers bevestigden hun vertrouwen in DAF met de eerste bestellingen, waarbij de nieuwe eigenschappen op het gebied van vermogen, 7% minder brandstofverbruik, uitrusting en lager eigengewicht evenzovele troeven waren.

New-DAF-XF-FT-Space-Cab-940

Transport P. Van Egdom in Heist-op-den-Berg is vooral gekend van de activiteiten in het uitzonderlijk vervoer. Op dat gebied bieden ze totaaloplossingen van A tot Z met focus op klantgerichtheid, flexibiliteit en precisie. De onderneming heeft vestigingen in Heist-op-den-Berg, Seneffe en Achêne (Wallonië).

Van Egdom is naast uitzonderlijk vervoer tevens actief in nationaal en internationaal transport en groepage. Van palletgoederen en machinale uitrustingen tot (half)fabrikaten, maar evengoed voor de bouw. De totale vloot bestaat uit een vijfhonderdtal voertuigen. Van Egdom bestelde bij DAF Garage Peeters 20 nieuwe FT XF480 trekkers Space Cab, Pure Excellence Euro 6 voertuigen die DAF Euro 5 voertuigen vervangen.

Van Egdom rekent daarbij op de onderhoudscontracten van DAF MultiSupport om de voertuigen in uitstekende staat te houden. Van Egdom is een DAF klant van het eerste uur.

S’Jegers Transport uit Laakdal bestelde bij DAF concessiehouder Peeters uit Herentals meteen 18 FT XK530 4x2 trekkers en 2 FTG XF530 trekkers met liftas, allen met Super Space Cab. “Het zijn allemaal voertuigen met de krachtigste en nieuwe 530 pk PACCAR krachtbron en een Dirna standairco voor optimaal klimaatconfort”, vertelt Paul Verheyen van DAF Garage Peeters. “De voertuigen worden geleased via PACCAR Financial.” Transport S’Jegers maakt een snelle evolutie door. Het bedrijf werd door Karl S’Jegers in 1995 opgestart als eigenrijder met één vrachtwagen. Door gestadige uitbreiding telt de vloot van Transport S’Jegers nu 220 trekkers en 1.000 opleggers. Het grootste gedeelte van de vloot bestaat uit DAF trekkers. De twintig nieuwe voertuigen zijn alweer een uitbreiding voor de vloot. Transport S’Jegers is actief in het transport van zeecontainers, internationale groepagevrachten en volle vrachten met huiftrailers. In Laakdal en Tessenderlo beschikt de onderneming tevens over een grote opslagcapaciteit en deze zomer opent ze een depot op de Antwerpse linkeroever. Het bedrijf heeft een eigen werkplaats voor alle rollend materieel.

 DAF-XF-Space-Cab-DAF-XF-Super-Space-Cab-940