Download:

woensdag 31 oktober 2018

DAF wint prestigieuze Computable Award 2018


DAF heeft de prestigieuze Computable Award 2018 gewonnen met de 3D DAF Truck Configurator. Met dit geavanceerde programma kunnen DAF-klanten online hun ideale truck samenstellen. De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland en worden toegekend door een jury van ICT-experts én lezers van het magazine Computable. DAF wint de onderscheiding in de categorie ‘Digitale Innovatie van het Jaar’.

At the picture, from left to right: Patrick Essers, director EIT Digital, Renaud Dehillotte, DAF Trucks Director of Marketing, Rens Evers, DAF Trucks Director ITD and Ben van der Burg, ceremony host.
DAF Trucks has won the prestigious Computable Award 2018 for the company’s 3D DAF Truck Configurator. The 3D DAF Truck Configurator is an innovative new web tool allowing DAF customers to assemble their ideal vehicle online.

De 3D DAF Truck Configurator maakt het mogelijk om online de meest optimale truck voor elke specifieke transporttoepassing samen te stellen. Twee-, drie- of vierassers, enkele of dubbele aandrijving, met een gestuurde voorloop- of naloopas, dag-, slaapcabine of extra ruime Space of Super Space Cab – elke denkbare truck- en chassisvariant kan online worden samengesteld.

‘Uniek in de automotive industrie’
“Met 3D Online Truck Configurator loopt DAF voorop in het online samenstellen van de juiste truck”, aldus hoofdredacteur van Computable, Sander Hulsman. “Alle beschikbare varianten zijn zichtbaar, inclusief de welhaast onbeperkte mogelijkheden voor de plaatsingen van componenten, zoals brandstoftanks en accubakken. Uniek is dat informatie rechtstreeks wordt opgehaald uit de originele CAD-bronbestanden bij DAF en dat er geen gebruik wordt gemaakt van standaard afbeeldingen en bestanden, zoals bij configurators gebruikelijk. Dat betekent 100% nauwkeurigheid. Bovendien biedt de 3D Truck Configurator de mogelijkheid om de gespecificeerde truck tot in het kleinste detail te bekijken. Uniek in de automotive industrie. En daarom volgens de vakjury van de Computable Awards en de lezers van Computable de terechte winnaar in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.”

DAF Transport Efficiency

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks, is bijzonder verguld met de prijs. “We zoeken altijd naar manieren om de markt nog beter van dienst te zijn. Met de DAF 3D Truck Configurator kunnen onze klanten, al dan niet in samenspraak met hun opbouwer en dealer, de meest optimale truck samenstellen. Dit innovatieve online proces past naadloos in onze DAF Transport Efficiency filosofie. Het blinkt uit in gebruikersgemak en versnelt de oplevering van een truck omdat ook de opbouwer mee kan kijken en daardoor zelfs de opbouw al kan voorbereiden.”

Binnen de categorie ‘Digitale Innovatie van het Jaar’ waren er 60 inzendingen voor de ‘Computable Award 2018’, waarvan er uiteindelijk 10 genomineerd werden.

De 3D DAF Truck Configurator is te vinden via de Europese DAF websites.

 

Pour plus d’information:

DAF Trucks N.V.
Corporate Communications Dept. 
+31 40 214 41 91

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.