vrijdag 20 april 2018 | Eindhoven | DAF Trucks N.V.

Marin Pavicic beste DAF-technicus in Europa


‘DAF European Technician of the Year 2018’

De onderscheiding ‘DAF European Technician of the Year 2018’ is gewonnen door Marin Pavicic (33), werkzaam bij dealer Walter Aichwalder in het Oostenrijkse Klagenfurt. De Europese finale, die uit verschillende opdrachten en tests bestond, vond plaats bij DAF Trucks in Eindhoven. De trofee werd uitgereikt door Johan Drenth, directeur After Sales van DAF Trucks N.V.

Johan Drenth, After Sales Director van DAF Trucks N.V. (links), overhandigde de trofee aan een zeer gelukkige Marin Pavicic
DAF-European-Technician-of-the-year-2018-940

Tijdens de Europese finale demonstreerden de achttien finalisten hun vakkennis op meerdere theoretische onderdelen en in praktijkcases, met name op het gebied van motoren en voertuigsystemen. Voor België nam Wim Vanderheyden (Truck Trading Limburg) deel.

“DAF organiseert de competitie ‘European Technician of the Year’ om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen”, aldus Johan Drenth.  “Het is allereerst een erkenning van hun vak. Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is de technicus het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail.”

DAF European Technician of the Year
Voor de competitie ‘DAF European Technician of the Year’ kunnen DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen. De competitie bestaat uit twee delen. In het eerste jaar wordt in ieder land om de nationale titel gestreden. In het daaropvolgende jaar nemen de winnaars daarvan het tijdens de Europese finale op tegen de andere landenwinnaars. 

“Elke dag een uitdaging!”

Marin Pavicic werkt al 15 jaar bij dealer Walter Aichwalder in het Klagenfurt. Hij begon er als leerling en werkte zich op tot zijn huidige functie van chef werkplaats. Marin was volledig verrast door zijn overwinning. “Een onbeschrijflijk gevoel”, zegt hij. “De opdrachten en testen waren erg moeilijk, ik was dus best gespannen. Ik ben super trots op de onderscheiding!”  Wat kenmerkt volgens hem een goede technicus? “Je moet jezelf elke dag blijven uitdagen”, vertelt Marin. “Daar leer je het meeste van en daar word je een nog betere vakman van.”