Nieuwsarchief

 • DAF lanceert down speeding aandrijflijn componenten op Busworld ’17

  Aanmerkelijk zuiniger, stiller, krachtiger en comfortabeler

  Aanmerkelijk zuiniger, stiller, krachtiger en comfortabeler. DAF Components introduceert op Busworld 2017 in Kortrijk dé innovatie van het jaar: down speeding motoren en bijbehorende assen voor bussen en touringcars. De opnieuw verbeterde PACCAR MX-11 en MX-13-motoren zijn ongekend stil en renderen optimaal bij extra lage toerentallen. Daarnaast introduceert DAF nieuw ontwikkelde extreem snelle DAF achterassen, die - zeker in combinatie met de juiste transmissies - de drijflijn optimaliseren voor een maatstaf zettend laag brandstofverbruik en ongekend hoog reiscomfort.

 • Benoemingen DAF Board of Management

  Met ingang van 1 oktober aanstaande vinden er veranderingen plaats binnen de Board of Management van DAF Trucks N.V.

 • DAF levert 500e truck in Jordanië

  Nieuwe eigenaar kiest voor DAF vanwege de lage TCO en hoge betrouwbaarheid

  DAF Trucks heeft zijn 500e truck in Jordanië afgeleverd. En dat is meer dan zomaar een mijlpaal. De truckbouwer uit Eindhoven is namelijk pas sinds 2014 op de Jordanese markt actief. De levering van een DAF CF85 4x2 Euro3 trekker weerspiegelt dan ook de sterke positie aan van DAF in Jordanië. De Nederlandse fabrikant is er marktleider met een marktaandeel van meer dan 25%.

 • DAF New CF en XF Truck Line Up is Compleet

  Pure Excellence voor de hele serie!

  Het programma van de New CF en New XF is compleet. DAF voegt nog eens 11 asconfiguraties toe aan de nieuwe range: acht 2-, 3- en 4-assige bakwagens en drie 3- en 4-assige trekkers. De nieuwe trucks zijn tot 7% zuiniger, zijn tot 100 kilo lichter voor hogere laadvermogens, bieden de beste prestaties en hebben body attachment modules voor kortere opbouwtijden. DAF heeft daarmee een volledige serie trucks die de maatstaf zet en biedt vol trots de beste oplossing op maat voor elke transporttoepassing. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe trekker- en bakwagenconfiguraties zijn:

 • DAF Trucks neemt deel aan platooning proef in Engeland

  DAF Trucks neemt deel aan een twee jaar durende proef met truck platooning in Engeland. De test wordt geleid door het Britse Transport Research Laboratory (TRL). DAF Trucks is samen met zijn partners, TNO, Ricardo PLC en logistieke dienstverlener DHL, geselecteerd door het Britse Ministerie van Transport om samen met Highways England ervaring op te doen met truck platooning op geselecteerde routes op het Engelse hoofdwegennet. De eerste platooning DAF test trucks zijn al de komende maanden ingepland voor proeven in het Verenigd Koninkrijk.

 • The New DAF LF – Pure Excellence

  DAF introduceert de nieuwe DAF LF

  DAF introduceert een groot aantal vernieuwingen voor de LF, die de toonaangevende positie van deze populaire distributietruck in de klasse van 7,5 tot 19 ton verder versterken. Tot de vernieuwingen behoren de komst van een nieuwe 3,8 liter PACCAR-motor en de mogelijkheid te kiezen voor extra snelle aandrijflijnen voor maximale brandstofefficiency. Tegelijkertijd zijn het design van het exterieur en het interieur in lijn gebracht met dat van de Nieuwe CF en XF. Ook DAF’s distributietruck staat voor Pure Excellence.

 • IOK Afvalbeheer investeert in DAF ophaalwagens 18 nieuwe CF 3assers

  De Kempense opdrachthoudende vereniging IOK Afvalbeheer vervangt een deel van het wagenpark door nieuwe DAF vrachtwagens. Het order omvat 11 DAF CF 330 FAG 6x2 3-assers met voorloopas, welke op 26 juni plechtig werden opgeleverd, uitgerust met een Haller Zoeller Ekopress XL persopbouw en Terberg OmniDeka laadsysteem en 7 gelijkaardige chassis met een VDK opbouw. In de 29 Kempense gemeenten waar IOK Afvalbeheer actief is, worden deze 11 voertuigen ingezet voor het ophalen van restafval en GFT, de 7 andere voertuigen voor het ophalen van papier en karton en PMD.

 • Transport Van Egdom en S’Jegers plaatsen eerste fleet bestellingen van de nieuwe DAF XF bij DAF concessiehouder Peeters uit Herentals

  De nieuwe XF werd eind April geïntroduceerd op de CV show in Birmingham (UK) en de eerste fleet bestellingen lopen al binnen. Trouwe DAF klanten van het eerste uur, zoals Transport Van Egdom en S’Jegers bevestigden hun vertrouwen in DAF met de eerste bestellingen, waarbij de nieuwe eigenschappen op het gebied van vermogen, 7% minder brandstofverbruik, uitrusting en lager eigengewicht evenzovele troeven waren.

 • Mobility Group Belgium - Nieuwe start met DAF

  In de wereld van takelen en bergen zit beweging. Dat blijkt wel uit het initiatief waar onder meer Luc Sanders van Luc Sanders Depannage achter zit. Samen met Raymond Anthoni en Max van Eijck richtte hij de Mobility Group Europe op. Dat is dan weer de holdingmaatschappij waar drie Belgische takelvennootschappen toe behoren: Luc Sanders Depannage in Kalmthout, Depannage La France in Antwerpen en Takeldienst Struyfs in Zandhoven. “Die namen moeten op korte termijn verdwijnen en plaats maken voor Mobility Group Belgium,” verduidelijkt Luc Sanders. “Mobility Group Belgium wordt de beheerder van alle materieel van de groep, waarbij we streven naar een uniformiteit voor de groep en een verregaande professionalisering.”

 • De nieuwe DAF CF en XF – Pure Excellence

  DAF introduceert de nieuwe generatie CF en XF trucks, die een nieuwe norm zetten in transportefficiency en chauffeurscomfort. Vernieuwingen aan de motoren, nieuwe aandrijflijnen en aerodynamische optimalisaties zorgen voor een tot wel 7% lager brandstofverbruik. Het nieuwe online fleet-managementsysteem DAF Connect geeft ruimte aan een nóg verdere efficiencyverhogingen. De nieuwe generatie CF en XF biedt bovendien meer laadvermogen en een vernieuwd interieur en exterieur voor het hoogste chauffeurscomfort en de grootste aantrekkingskracht. De nieuwe serie trucks garanderen de laagste bedrijfskosten en de hoogste inzetbaarheid.