Nieuwsarchief

 • Grote toename DAF-trekkers op HVO bij SNEL Logistics Solutions

  Minder dan een jaar nadat SNEL Logistics Solutions een eerste DAF-voertuig op HVO-diesel liet rijden, is een belangrijke klant volledig gewonnen voor deze circulaire brandstof. Vanaf 1 maart zullen al zijn transporten bij SNEL Logistics Solutions op 100 % HVO (blauwe diesel) rijden.

 • DAF helpt Albert Heijn bij elektrificatie transport

  Elektrische en hybride trucks voor Simon Loos en Peter Appel Transport

  DAF Trucks gaat Albert Heijn helpen om supermarkten elektrisch te bevoorraden. Vandaag werden de eerste elektrische trucks overhandigd aan Albert Heijns transporteurs Simon Loos en Peter Appel Transport. Het gaat om een langlopende praktijktest waarbij niet alleen drie volledig elektrische trucks worden ingezet, maar ook twee plug-in hybride trekkers. Dat laatste is een Europese primeur.

 • DAF kiest 'International Dealers of the Year 2019'

  Op DAF’s International Dealer Meeting in Malaga, Spanje is De Burgh/LenGo uit Nederland uitgeroepen tot 'DAF International Dealer of the Year 2019'. De dealer heeft zich toonaangevend bewezen op het gebied van verkoop van trucks, onderdelen en Financial Services, alsook op het vlak van uitstekende klanttevredenheid. De Britse dealer F&G Commercials is benoemd tot ‘PACCAR Parts Europe International Dealer of the Year. De Poolse TB Truck & Trailer Serwis sp. z.o.o. is bekroond met de ‘PACCAR Financial Europe International Dealer of the Year’.

 • DAF CF Electric voor Tinie Manders Transport uit Geldrop (Nederland)

  DAF Trucks heeft een volledig elektrische truck afgeleverd bij Tinie Manders Transport in Geldrop. De DAF CF Electric met VDL E-Power wordt in opdracht van DHL ingezet voor pendeldiensten in de regio Eindhoven. Afgelopen december werd de eerste CF Electric door supermarktketen Jumbo in gebruik genomen.

 • 2018 was voor DAF een recordjaar

  DAF Trucks heeft in 2018 alle records gebroken. Dankzij een historisch hoog marktaandeel van 16,6% groeide DAF in het zware (16+ tons) segment uit tot het tweede grootste truckmerk van Europa. In het belangrijke trekker-segment is DAF de marktleider in Europa met een marktaandeel van niet minder dan 19,8%.

 • DAF Trucks België en rijscholen van Transport Academy bieden kostenbesparende DAF Driver Trainingen aan

  Na een uitvoerig voorbereidingstraject werd op woensdag 23 januari 2019 een overeenkomst getekend tussen DAF Trucks België en Transport Academy. De 10 professionele rijscholen onder de koepel van Transport Academy mogen zich vanaf nu exclusief DAF Driver Training Partner noemen op het gebied van chauffeurstrainingen . Beroepschauffeurs zijn in het kader van de Europese Richtlijn vakbekwaamheid (Code 95) verplicht om nascholing te volgen. Daarnaast kunnen DAF Driver Trainingen zorgen voor een duurzame kostenbesparing.

 • Franky Fresh Food countert files dankzij 12 nieuwe DAF LF vrachtwagens

  Franky Fresh Food is marktleider als versleverancier van slagers, traiteurs, delicatessenzaken en zelfstandige warenhuizen. Om niet langer afhankelijk te zijn van de toenemende filedrukte op de Vlaamse wegen, besloot het Oost-Vlaamse bedrijf zijn netwerk uit te breiden met een distributiehub in Dessel. Hiervoor diende ook het wagenpark uitgebreid te worden: de versleverancier kocht recent 12 DAF LF vrachtwagens bij DAF-concessiehouder TH Trucks in Kortrijk.

 • PACCAR presenteert waterstoftruck en elektrische trucks

  Op innovatiebeurs CES in Las Vegas

  Op de internationale innovatiebeurs CES in Las Vegas presenteren DAF’s zustermerken Peterbilt en Kenworth niet minder dan drie emissie loze trucks. Het gaat om de volledig elektrische Peterbilt 579EV en Peterbilt 220EV én de waterstof Kenworth T680, een truck met brandstofcel technologie die samen met Toyota Motor Corporation wordt ontwikkeld. De trucks zijn te vinden op de stand van moederbedrijf PACCAR.

 • Benoemingen DAF Trucks België en PACCAR Financial

  Met ingang van 1 januari werd Dirk Gheeraert benoemd tot Country Manager PACCAR Financial Belux. Dirk werkt sinds 2011 jaar bij DAF en vervulde meerdere functies met toenemende verantwoordelijkheid. In 2016 werd hij benoemd tot DAF Sales Manager België.

 • 540 DAFs XF voor Hegelmann Transporte Group

  Het gerenommeerde internationale transportbedrijf Hegelmann Transporte Group breidt zijn vloot uit met 540 DAFs XF 480 Super Space Cab. De trekkers worden in de loop van 2019 en 2020 aan de Zuid-Duitse onderneming geleverd. Het is de derde grote order in zeer korte tijd die DAF in de boeken schrijft. Afgelopen weken bestelden afvalverzamelaar Renewi en transporteur Girteka Logistics respectievelijk 400 en 1.500 trucks.